Антон Велков: Локомотив (София) има достатъчно качества и потенциал за елита

"Изходът от предстоящите гостувания ще ни гарантира стабилно оставане в позиция за атака на промоция", каза специалистът

Антон Велков: Локомотив (София) има достатъчно качества и потенциал за елита

 Антон Велков бе един от тези, които положиха основите на сегашния Локомотив (София). Специалистът води "червено-черните" през 2015/16 в четвърта дивизия, а преди това бе начело на "железничарите" и в елита през 2011/12. 52-годишният славен футболист и юноша на Локо (Сф) коментира последните събития около тима в интервю пред "Тема Спорт". 

 
Г-н Велков, има ли място за притеснение, след като Локомотив София пак не победи като гост и не е правил това от септември насам? 
 
- Да, гостуванията определено ни куцат. Но това е при всички отбори, дори и при Пирин Благоевград, който не успя да спечели последните си две със Спортист Своге и Созопол. Хората, които работят в Локомотив, и играчите осъзнават ситуацията и със сигурност полагат усилия това нещо да се промени. И трябва да е така, защото навлизаме в серия от гостувания в момента заради почиващите тимове. Сега, след служебната победа над Кариана, ни чака визита на Пирин Благоевград в уикенда на 10 април. След това още една - на Струмска слава и после на Хебър Пазарджик - три подред. Гледайки програмата, Локо ще е домакин чак на 8 май на Янтра Габрово. Реално изходът от тези гостувания ще ни гарантира стабилното оставане в позицията за атака на елита. 
 
Узрява ли отборът за постигането на заветната цел? 
 
- Узрява, но със сигурност този отбор ще трябва да се надгради. Което е най-нормалното нещо и в Локомотив винаги го правят, но за момента това, което имаме като потенциал и качества, е абсолютно достатъчно, за да влезем в efbet Лига. За по-нататък нещата вече са съвсем различни и не мисля, че в Локомотив има хора, на които не им е ясно това. Разполагат с много добър треньор и хора от ръководството, които се справят отлично с работата си. Засега всичко е наред, но в крайна сметка резултатите са тези, които ще ни закарат там, където искаме и където е мястото на Локо София. 
 
Друг важен въпрос сякаш е стадионът, за да не се налага Локомотив да домакинства в елита на друго място... 
 
- Дай Боже. Темата със стадиона е... Не знам колко време вече се говори и обсъжда. Ако наистина беше толкова зле, този стадион вече трябваше да е паднал. Но той си е там, стои си гордо и чака мачовете от Първа лига. Със сигурност има изисквания, които трябва да покрие за елита, като осветление, което е една голяма инвестиция. Има обаче вече сигнали от ръководството, че се започва мащабен ремонт на сектор А като се има предвид, че нямаме спонсори, които да поемат определена част от тези разходи, е доста трудничко. Представям си какво им е на Иван Василев и на Веско Стоянов, които осигуряват средствата. Но като искаме да се върнем там, където ни е мястото, и сме толкова години в незаслужено изгнание, ще трябва да се инвестира, няма шанс. 
 
Какво се случва с вас, има ли развитие около треньорската ви кариера? 
 
- Засега се чувствам много добре, без да има кой знае какво развитие. В момента помагам в треньорската школа по футбол за хората, които учат за Про лиценз. Имам си неща, по които си действам чисто футболно. Но за други неща не съм нетърпелив, да започна където и да е било - не.
Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки