Монтана с резерви и юноши срещу Славия

Тарханов извади Георги Петков от групата, 9 години без равенство между двата тима

Монтана с резерви и юноши срещу Славия

Монтана отписа осминафинала за Купата на България със Славия.

Наставникът на тима от Северозападна България Атанас Атанасов-Орела ще даде шанс на куп резерви и юноши.

За тима приоритет е оцеляването в елита, както и предстоящото регионално дерби с Ботев (Враца) във вторник (9 март).

Показателен за намеренията на Монтана в турнира е фактът, че тимът ще тръгне за мача в "Овча купел" днес по обед и няма да е на лагер в София.

Нападателят Тони Тасев пропуска мача със Славия заради контузия. Радослав Терзиев и Янко Ангелов са наказани.

Санкцията на Сергей Георгиев изтече, но все още не е на сто процента ясно дали ще е титуляр.

Старши треньорът на монтанци Атанас Атанасов ще даде почивка на други от основните изпълнители – вратаря Макенджиев, Башлиев, Кики, Михов и Минков, и ще заложи на футболисти, които по-малко играят в първенството.

Първи официален мач за Монтана се очаква да запише вратарят Марио Кирев, който е бивш кадър на белите. В групата попаднаха и двама таланти от ДЮШ - Георги Замфиров и Георги Манолиу.

Старши треньорът на Славия Александър Тарханов на свой реди извади от групата ветерана Георги Петков.

Стражът, който след 10 дни ще стане на 45 години, досега неизменно бе на пейката през пролетта, но този път белите са решили да заложат на Иван Дерменджиев като резерва на Светослав Вуцов. Още един носител на купата от 2018-а остана извън 18-те.

Това е нападателят Ивайло Димитров, който лекува контузия.

Любопитен факт е, че Славия и Монтана не са завършвали наравно помежду си от 9 години. Последното реми датира от 9 май 2012-а.

Тогава мачът от шампионата на стадиона в "Овча купел", където е и днешният, завършва 1:1. Мирослав Антонов изравнява за гостите в добавеното време на срещата. Оттогава в 13 поредни срещи, включително и 2 контроли, двата тима неизменно се побеждават.

Иначе през миналия сезон Славия отпадна на осминафиналите след домакинска загуба с 1:2 от Ботев Пловдив. Монтана пък бе елиминиран още на 1/16-финалите от Литекс след 0:3.

Белите не прескочиха 1/8-финалите и през 2018/19, когато като носители на трофея паднаха след дузпи от Лудогорец в Разград. Тогава Монтана отново приключи на 1/16-финалите след 0:2 от ЦСКА на "Огоста".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки