ИЗВЪНРЕДНО: Страхил Попов бойкотирал България заради клубния си отбор

Защитникът сам поискал да не пътува до Ирландия за третия мач от квалификациите за Мондиал 2022

ИЗВЪНРЕДНО: Страхил Попов бойкотирал България заради клубния си отбор

 Българският защитник Страхил Попов има голяма вероятност повече да не е част от националния отбор, особено докато селекционер е Ясен Петров, твърди „Мач Телеграф“. Причината е в отказа му да пътува с трикольорите до Белфаст за мача срещу Северна Ирландия.

След първия двубой от световните квалификации, който бе срещу Швейцария и в него Попов бе титуляр, бранителят на турския Хатайспор отишъл при селекционера, за да го уведоми, че е по-добре да не пътува и играе в Белфаст, пише още изданието. Страхил взел решението след натиск от клубния му отбор.Хатайспор e бомбардирал БФС със съобщения, в които призовавали защитника да не пътува до Северна Ирландия, защото Турция слагала под карантина за 10 дни гражданите, които влизат от територията на страната от Острова заради британския щам на COVID-19. От Хатайспор обяснили, че ако той бъде подложен на изолация, ще изпусне важния сблъсък с Галатасарай, което било неприемливо за клуба.

Оказало се обаче, че той нямало да има проблеми с карантината, ако след визитата в Белфаст, се прибере в България и след това влезе в Турция. Въпреки това Попов предпочел да се съобрази с желанието на клубния си тим.

Вероятно за това му решение е повлиял и планът на Ясен Петров той да не бъде в титулярния състав за мача с Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки