Левски няма 2 победи като гост от 288 дни

„Сините“ преследват седми пореден мач без загуба за първенство

Левски няма 2 победи като гост от 288 дни

Левски излиза на "Тича" тази вечер, без да познава вкуса на поражение в първенството през тази година.

От началото на 2021 година столичани имат шест шампионатни мача, като спечелиха три от тях, в три пък завършиха наравно.

В предишната визита сините успяха да победят с 3:1 Ботев Враца на 13 март.

Те извадиха голям късмет на "Христо Ботев", защото домакините поведоха в самото начало, а малко след това Даниел Генов пропусна да вкара дузпа и да удвои.

Това бе едва втората победа на Левски далеч от "Георги Аспарухов" през сезона в елита. Другата бе още в 4-тия кръг - 4:0 над Монтана на "Огоста" на 29 август миналата година.

Балансът на столичани в гостуванията през кампанията в Първа лига е 2 победи, 4 равенства и 5 загуби при голова разлика 12:11.

Левски не е печелил две поредни гостувания от точно 288 дни. В края на миналия сезон сините биха с 3:1 Арда на "Лаута", а след това на 28 юни 2020-а се наложиха с 2:1 над Берое в Стара Загора.

Ако не падне тази вечер във Варна, Левски ще е в серия от 7 поредни двубоя без шампионатно поражение.

За последно тимът имаше такова постижение в началото на сезон 2018/19 - 6 победи и 1 равенство. В пет от двубоите, всичките спечелени, начело на тима бе Славиша Стоянович, който и сега е треньор.

В първите два кръга тогава сините бяха водени от временни наставник Тодор Симов.

Сега пък те ще са предвождани на "Тича" от Живко Миланов, който се очаква да бъде на мостика и следващата седмица срещу Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки