НАКАЗАТЕЛНАТА АКЦИЯ НА ХЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА: "Тигрите" докосват титлата! (ВИДЕО)

Брадли Гъртър отново беше неуловим за Нефтохимик

НАКАЗАТЕЛНАТА АКЦИЯ НА ХЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА: "Тигрите" докосват титлата! (ВИДЕО)
Хебър спечели и второто си домакинство от плейофа за титлата срещу Нефтохимик 2010 (Бургас), играно отново в пазарджишката зала „Васил Левски“. Този път успехът на "тигрите" беше още по убедителен - 3:0 (25:16, 32:30, 25:20) и поведоха с 2-0 успеха в серията, в която се играе до три победи от пет мача. За втори пореден ден звездата на домакините Брадли Гънтър беше неуловим за бургазлии и мина границата от 20 точки.
 
Третият мач от серията ще се изиграе на 15 април (четвъртък), от 18:30 ч. в Бургас. Ако се стигне до четвърти двубой, той ще е на 16 април (петък), отново в морския град. 
 
Домакините започнаха ударно. Проблемите за Нефтохимик продължиха и в следващите минути, "тигрите" запазиха невероятното си темпо и не оставиха възможност за съпротива на съперника. Преднината остана стабилна, благодарение на преимуществото във всички елементи. Бургазлии допуснаха доста грешки, имаха колебания в посрещането и това оказа влияние върху резултата.
 
Втората част тръгна равностойно, след което момчетата на Николай Желязков успяха да поведат за първи път в срещата. Това обаче не продължи дълго и ролите се размениха. Шампионите демонстрираха по-различно лице, наваксаха и продължиха да дишат във врата на пазарджиклии. Играта в защита се подобри, Нефтохимик тормозеше съперника и взе водачеството, което провокира грешки и от страна на домакините, и интригата се завърза. Надлъгването продължи, напрежението от двете страни ставаше все по-голямо.  В крайна сметка Хебър изкова победата в частта след бомбена атака на Брадли Гънтър. 
 
Третият гейм протече идентично на първата - момчетата на Александър Попов отново бяха на страхотно ниво, Брадли Гънтър за пореден път бе главното действащо лице за домакините. За сметка на това шампионите се пропукаха в посрещане и това изигра лоша шега. Последваха серия от смени в състава на гостите, но те дадоха резултат за кратко. Състезателите на пазарджишкия тим останаха по-добрият тим на терена и въпреки опитите на съперника да скъси дистанцията, това не се случи. Домакините се поздравиха с успеха без особени проблеми. 
 
 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки