ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ: Хебър попиля Нефтохимик в първия мач (ВИДЕО)

Брадли Гъртър заби 8 аса за успеха на "тигрите"

ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ: Хебър попиля Нефтохимик в първия мач (ВИДЕО)
Хебър разби с 3:1 (25:27, 25:23, 25:16, 25:17) Нефтохимик в първия мач за титлата от волейболната Суперлига на България, който се се игра в пазарджишката зала „Васил Левски“. Така „тигрите“ поведоха с 1-0 в серията до три победи от пет мача. Следващата среща е отново в Пазарджик, на 12 април, от 18:30 часа.
 
Първите два гейма бяха оспорвани, изпълнени с обрати в резултата и интрига докрай. В третата  и четвъртата част обаче началният удар беше оръжието, което даде тотално превъзходство на Хебър, който отбеляза 12 аса в мача. Осем от тях бяха дело на Брадли Гънтър.
 
Нефтохимик поведе с 5:1, след три поредни непредизвикани грешки на пазарджиклии и успешна блокада. Сервисът на Хебър обаче заработи и резултатът бе изравнен при 7:7. Последва игра на привили и отливи и за двата съперника. На два пъти Хебър взимаше аванс от три точки, но Нефтохимик успяваше да стопи пасива си. След 21:21, играта тръгна точка за точка. Хебър първи имаше геймбол при 24:23, но не успя да затвори гейма. След 25:25, домакините не издържаха напрежението. Блок-аут на Валентин Братоев даде предимство на тима си, а атака в аут на Брадли Гънтър даде последната точка на съперника.
 
Втората част продължи отново с равностойна игра, като два тима се гонеха в точките почти до края. Този път гостите не издържаха. След равенството 22:22, две поредни грешки на Жани Желязков в атака донесоха предимство за състава Хебър, който спечели гейма и изравни резултата 1:1.
 
След успеха Хебър излезе с настроение и различно лице, за да разкрие големия си потенциял. Волейболистите на Сашо Попов подобриха показателите си на някои елементи, особено в посрещане, а това даде възможност на Иван Станев да разиграе своите нападетели. Сервисът на домакините също заработи, като даде основна разлика. След след серия на Брадли Гънтър от крайната линия Хебър поведе с 12:7. Нефтохимик влезе в ролята на догонващ. При 12:18 Николай Желязков потърси промяна, като на полето се появи втория разпределител Стефан Георгиев, а като диагонал в игра се включи Мирослав Градинаров. Хебър обаче не даде шансове на съперника, като буквално го прегази и спечели гейма с огромна разлика.
 
В четвъртата част подемът на Хебър продължи, а сервисът отново работеше. Като цяло домакините превъзхождаха съперника на всички елементи и не додоха шансове за съпротива. Това доведе до голям аванс и Хебър и спечели мача с крайното 3:1.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки