Сензациите в пресата: Трансфер реди състава на Левски, Черно море готви изненада

На „Лаута“ недоволни от програмата, Ботев (Пд) иска да задържи Джонатан, Арда вдигна двама за Славия, Иса готов да остане в Черно море и още…

Сензациите в пресата: Трансфер реди състава на Левски, Черно море готви изненада

Сензациите в пресата днес, неделя, 11 април 2021 година:

„Мач Телеграф“: Трансфер реди състава на Левски

Надеждата за още един трансфер в чужбина се очаква да нареди 11-те на Левски за гостуването на Черно море днес. Разликата между двата отбора е само 2 точки, а за домакините от Варна няма друга алтернатива, освен спечелването на 3 точки, ако искат да запазят докрай мечтата си за класиране в Първата шестица. На „Герена“ пък си отдъхнаха преди паузата заради националните отбори. Тогава „сините“ удариха с 1:0 Славия и по този начин си осигуриха място в първата половина на Втората осмица, което ще им спести срамната битката за оставане в елита. Столичани обаче са твърдо решени да се борят и за честта си в оставащите им четири срещи. Именно затова не искат да позволят на варненци да ги победят за втори път от началото на сезона. „Сините“ имат доста ограничен ресурс, след като Найджъл Робърта бе продаден, а Здравко Димитров не успя да се възстанови за мача. Както е известно, твърдо аут за срещата са Ребин Сулака, Начо Монсалве и Матео Стаматов. Последният се завърна в България след дълго лечение в Испания, но в момента прави компания на Ребин Сулака във фитнеса на „Герена“. Симеон Славчев пък все още е под карантина заради COVID-19. Той ще мине и през допълнителни прегледи, за да се види какви последствия има от вируса, след като се наложи да лежи в болница заради пневмония. Така Живко Миланов, който ще води „сините“ в този мач, както и останалите налични треньори, имат една сериозна въпросителна. Кой ще играе като дясно крило. Според запознати на „Герена“ са пробвали два варианта. Първият е с Насиру Мохамед, чиято карантина изтече. Вторият E Марин Петков. Последният не излизал досега като титуляр в първенството и треньорите искат да го видят в тази роля. Шефовете на „Герена“ обаче са за Насиру Мохамед. Както е известно, още от миналата зима от Левски правят опити да се отърват от крилото, но все удрят на камък. Насиру играе на приливи и отливи, а за капак често се и контузва. Ганаецьт с шведски паспорт пък не иска и да чуе за разтрогване, след като има железен договор до лятото на 2022 година. Единственият начин за раздяла с него е все пак да играе и да избухне някой ден. Освен това не е логично заплата от 17 500 евро да стои на пейката за сметка на юноша.

„Тема спорт“: Исмаил Иса готов да остане в Черно море

Таранът на Черно море Исмаил Иса е готов да остане в отбора и през следващия сезон. Договорът на 31-годишния футболист с варненци изтича с края на първенството. През тази кампания бившият национал има 17 мача в Първа лига. Той обаче така и не се е разписал в тях. Вкара 1 попадение за купата - при 6:1 над втородивизионния Янтра Габрово. През миналата кампания Иса бе водещ реализатор в състава на Илиан Илиев. В 23 срещи за първенство успя да вкара 13 гола. През пролетта Исмаил, който бе преследван и от травми, има сериозна конкуренция за върха на атаката. На "Тича" бе привлечен бившият младежки национал на Португалия Зе Гомеш. 22-годишният футболист успешно се аклиматизира към варненци. В пет мача в Първа лига Зе Гомеш успя да реализира 2 попадения. Той бе точен при домакинската победа с 2:1 над Берое, както и в предишния кръг, в който Черно море стигна до 1:1 срещу Монтана на "Огоста".

„Мач Телеграф“: Черно море готви изненада на Левски
Малко са въпросителните около 11-те, с които ще стартира Илиан Илиев, след като стана ясна групата, на която ще разчита за мача с Левски. Треньорът на Черно море се чуди единствено кой да тормози защитата на гостите по дясното крило. Вариантите са четири - Файсел Касми, Леандро Андраде, Родриго Вилела или Исмаил Иса. Според запознати с най-големи шансове от тримата е Иса, който по принцип е централен нападател. „Сините" обаче вече издъхнаха при подобен ход от страна на свой съперник - Славия. Калоян Кръстев тогава разпиля Левски именно като дясно крило и се задържа на този пост до фаталната загуба с ЦСКА 1948 в петък вечерта. Иса обаче може да обърка сериозно защитата на гостите, ако започне да си сменя често мястото на терена с Илиан Илиев-младши.

„Тема спорт“: Валентич иска да задържи Джонатан

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентин иска да задържи бразилския халф-бек Джонатан Перейра (26 г.). Той вкара първия гол за успеха с 2:1 над Ботев Враца в последния кръг. Босненският наставник на канарчетата, който продължава да е под карантина, е силно впечатлен от качествата на Джонатан. Перейра е с изтичащ договор в края на сезона. Доскоро се смяташе, че няма да му бъде предложен нов, но нещата са се променили. Бразилецът пропусна зимната подготовка, след като се възстановяваше след операция в родината си. Дотогава Валентин не е могъл да се запознае в детайли с качествата на футболиста. Сега обаче наставникът на Ботев е бил категоричен, че държи играчът да продължи да носи жълто-черния екип. Развитие се очаква до края на месеца. С изтичащи договори са още двамата вратари Георги Аргилашки и Янко Георгиев, както и звездата на тима Тодор Неделев. Джонатан Перейра дойде в Коматево през август 2018-а и постепенно се превърна във водеща фигура при жълто-черните.

„Тема спорт“: На „Лаута“ недоволни от програмата и късните часове

Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) е останал недоволен от програмата и късните начални часове на мачовете. В следващия 24-и кръг смърфовете гостуват на Монтана. Двубоят на стадион "Огоста" ще започне в 19:30 часа. Това означава, че черно-белите ще си тръгнат от северозападния град не по-рано от 22:45 часа. Около 3:00 часа в петък сутринта би трябвало играчи и треньори да са си в Пловдив. В 25-и кръг, който е междинен, мачът на Локо е още по-късен. На 21 април (сряда) черно-белите приемат Левски от 20:30 часа. На "Лаута", с доза ирония, коментирали, че хубавото в случая е, че става въпрос за домакинство и няма пак да се пътува в ранните часове на следващия ден.

„Тема спорт“: Двама от Арда готови за Славия
В мача срещу ЦСКА треньорът на Арда (Кърджали) Николай Киров запази футболисти за полуфинала-реванш от турнира за Купата на България срещу Славия. Двубоят на "Овча купел" е във вторник от 16:30 часа. Очаква се за него да са готови защитникът Милен Стоев, както и нападателят Жуниньо. Те не бяха вписани в групата на „сините“ за двубоя с ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки