ОБЗОР: Пирова победа за Юнайтед срещу Гранада, гол фен прекъсна мача (ВИДЕО)

Рома обърна Аякс, Арсенал не можа да вземе аванс срещу Славия (Прага), вижте резултатите от първите четвъртфинали в Лига Европа

ОБЗОР: Пирова победа за Юнайтед срещу Гранада, гол фен прекъсна мача (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Гранада от четвъртфиналите на Лига Европа. "Червените дяволи" обаче загубиха трима свои титуляри за реванша след седмица. Мачът ще пропуснат Скот Мактомини, Люк Шоу и капитана Хари Магуайър заради натрупани жълти картони, след като получиха по един и в днешния мач.

 
Макар срещата да се игра пред празни трибуни публика заради мерките срещу COVID-19, чисто гол фен на домакините някак успя не само да влезе на стадиона, но и да нахлуе на терена в шестата минута. Мачът беше прекъснат, докато стюардите го хванат и изведат от игрището.
 
Първото попадение падна в 31-ата минута. Виктор Линдельоф намери Маркъс Рашфорс с пас зад защитата на домакините. Нападателят овладя топката и останал очи в очи с вратаря вкара. След почивката домакините се хвърлиха да търсят изравнителен гол, но без успех. В последната минута на редовното време гостите получиха дузпа, която Бруно Фернандеш превърна в гол.
 
Аякс загуби с 1:2 от Рома. Нидерландците имаха предимство в голяма част от срещата, но пропуснаха положенията си и бяха наказани. Дейви Клаасен откри резултата малко преди почивката. В 53-ата минута Душан Тадич пропусна дузпа, а четири по-късно Лоренцо Пелегрини изравни след грешка на вратаря Шел Скерпен. Ибанйес донесе победата на "вълците" в 87-ата минута. 
 
 
Резултатът сложи край на серията на Аякс от 24 поредни мача без загуба във всички турнири. Последното поражение на нидерландците отново бе от италиански отбор. През декември успех на Аталанта в Амстердам ги изхвърли от Шампионската лига.
 
Арсенал не успя да победи Славия (Прага) у дома. Никола Пепе вкара за домакините. В 86-ата минута той получи хубав пас от Обамеянг и с техничен удар покрай вратаря прати топката в мрежата за 1:0. Чехите стигнаха до равенството в 94-ата минута, когато защитникът Томаш Холеш се разписа. 
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Аякс - Рома 1:2

Арсенал - Славия (Прага) 1:1

Динамо (Загреб) - Виляреал 0:1

Гранада - Ман Юнайтед 0:2
 

Арсенал - Славия (Прага) 1:1

Аякс - Рома 1:2

Динамо (Загреб) - Виляреал 0:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки