Здрави сблъсъци в Лига Европа днес

Предстои да станат ясни полуфиналистите във втория по сила европейски клубен турнир

Здрави сблъсъци в Лига Европа днес

Тази вечер ще станат известни и полуфиналистите във втория по сила клубен турнир на Стария континент - Лига Европа. С наближаването на края на надпреварата напрежението се покачва.


Безспорно най-интересният и вълнуващ сблъсък ще е в Прага между местния Славия и английския Арсенал. В първата среща на "Емиратс" чешкият тим измъкна 1:1 и изненада неприятно лондончани, които се опитват да спасят сезона чрез триумф в Лига Европа и спечелване на място в Шампионската лига. "Предстои ни истинска битка, която задължително трябва да спечелим", коментира мениджърът на Арсенал Микел Артета, който няма да разчита по всяка вероятност в този мач на звездата Пиер Емерик Обамеянг. Под въпрос е и Мартин Йодегор, а за чешката столица не отпътуваха Давид Луис и Киърън Търни.


Другият английски представител в тази фаза - Манчестър Юнайтед, до голяма степен си осигури класирането напред благодарение на победата с 2:0 като гот над Гранада и днес просто трябва да довърши започнатото. 20-кратните шампиони на Англия излизат с повишено настроение след гръмката победа над Тотнъм с 3:1 през уикенда. Очаква се мениджърът Оле Гунар Солскяер да извърши доста промени в състава, като пусне на терена футболисти, които по-рядко играят.


Честта на Испания в надпреварата може да защити Виляреал, който днес приема Динамо Загреб след успех с 1:0 като гост. За последно Виляреал игра на полуфинал в Европа преди пет години, когато отстъпи пред Ливърпул отново в Лига Европа. Треньорът на "жълтата подводница" Унай Емери няма да разчита на Еступинян и Ибора. Испанците трябва да са много предпазливи и да се предпазят от подценяване, тъй като хърватите показаха голяма непремиримост в предишния кръг срещу Тотнъм. След 0:2 в първия мач те постигнаха пълен обрат след продължения в Загреб, като спечелиха с 3:0.


В последния четвъртфинал реванш Рома приема Аякс. "Вълците" победиха с 2:1 в Амстердам и днес трябва да удържат аванса си. За римляните спечелването на Лига Европа също е цел, тъй като не се представят добре в Серия А и едва ли ще попаднат в зона Шампионска лига. В същото време Аякс вече е почти сигурен шампион на Нидерландия и може да се фокусира изцяло върху Лига Европа. Със сигурност ни очакват горещи емоции тази вечер, като и четирите двубоя са с начало от 22,00 часа.

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки