Татяна Воложанина с пето и шесто място на финалите на Световната купа в Ташкент

Националката изигра страхотно композицията си на бухалки

Татяна Воложанина с пето и шесто място на финалите на Световната купа в Ташкент

Татяна Воложанина се класира на пето място на бухалки и на шесто на топка на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан).

Националката изигра страхотно композицията си на бухалки и беше оценена с 24.500 точки, което е отреди петата позиция. На топка тя е шеста с 23.850 точки.

Воложанина, която е дебютантка на турнира от Световната купа, вчера завърши девета в многобоя в конкуренцията на 50 гимнастички, сред които най-силните грации на Русия, Беларус, Украйна, Италия, САЩ и други.

Първа на обръч е Дина Аверина (Русия) с 27.750 точки, на топка и на бухалки златото спечели Арина Аверина (Русия) съответно с 28.400 точки и 28.650 точки. Финалът на лента е по-късно днес без българско участие.

"Блестяща Татяна Воложанина днес! Блестяща! Единствената на това състезание, която прави 7 пируета на полупалци и 7 в комбинация на полупалци! Прекрасни скокове, а за трудността с уред е излишно да говоря. Така както и за чистотата на изпълнение - колена, падьоми, престъпване и т.н. Така е с дебютантите, особено, когато се знае, че не са първа и втора сила в страната си. Спицификата на спорта ни . . . Е, ще работим още. Явно съдиите искат още от нас. Няма проблем. Браво, Таня! Днес беше абсолютно равностойна, а някъде и в пъти по-добра от най-силните на тази Световна купа. Предстои ти много работа, от която знам, че никога не си се страхувала. Горда и щастлива съм!", написа президентът на БФХГ Илиана Раева в профила си във Фейсбук.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки