БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Ботев (Вр) удари Славия и я повлече към Втора лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гостите решиха мача до почивката, Златински и Домовчийски се разписаха за успеха

БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Ботев (Вр) удари Славия и я повлече към Втора лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Враца спечели с 2:0 гостуването си на Славия от 25-ия кръг в efbet Лига. Поражението почти сигурно означава, че "белите" ще се борят за оцеляване в елита. Тимът имаше амбиции да е част от плейофите, които ще излъчат единия от участниците в баража за Европа. Славия обаче изостава на две точки от 10-ия Ботев Пд и трябва да разчита "жълто-черните" да допуснат две поредни издънки и в същото време да спечели гостуването си на Етър от последния кръг на редовния сезон. В същата ситуация са и врачани, които след тази победа събраха същия актив като "белите". Те дори имат предимство заради по-добрите показатели в преките двубои.

 

Ботев Враца можеше да поведе още в петата  минута. Изстрел на Петър Атанасов обаче беше отразен от Светослав Вуцов. В ответната атака Калоян Кръстев получи извеждащ пас зад гърба на отбраната, влезе в наказателното поле и стреля, но Красимир Костов спаси. 

Гостите нанесоха своя удар в 17-ата минута. Атанас Зехиров центрира в наказателното поле на Славия, където Емил Виячки се опита да изчисти с глава, но топката попадна в Златински, който нанесе силен удар, а опитът на Андреа Христов да предотврати попадението закъсня - 0:1.

 

Изключителен шанс се откри за Славия малко след това. Калоян Кръстев се с Мартин Николов и намери Михаил Александров, чийто удар обаче бе отразен от Костов. В 28-ата минута. Владислав Узунов центрира в наказателното поле на Ботев, където Алассан Н Диайе за малко не си отбеляза автогол, след като се сблъска с вратаря Красимир Костов, а топката срещна напречната греда. 

 

Минути след това и гостите нацелиха гредата на своя съперник. Петър Атанасов направи добър пробив отляво и шутира мощно с десния крак, но нямаше шанс и топката се отби гредата на домакините. В 36-ата минута врачани удвоиха аванса си. Топката бе центрирана от ъглов удар на втора греда, където Аласан Н Диайе върна с глава към абсолютно непокрития Валери Домовчийски. Той отправи мощен удар с левия крак, за да удвои направи 2:0 за гостите в мача.

 

В 52-ата минута домакините бяха много близо до това да отбележат гол. Емил Виячки центрира топката към колегата си в отбрана Андреа Христов, но капитанът на "белите" отблизо пропусна да се разпише. Столичани опитаха да натиснат своя съперник и атакува чрез разнообразни нападения, но големи шансове за предотвратяване пред Краси Костов нямаше и врачани запазваха аванса си към 70-ата минута.

 

В 72-ата дойде удар на Димитър Рангелов от дъгата на наказателното поле на Ботев Враца, но прекалено лек, за да затрудни Костов. Шест по-късно "белите", но в черен екип в този мач, стигнаха до добър шанс за гол в срещата. чрез Емил Стоев. Той нахлу отляво навътре в наказателното поле на Ботев Враца и шутира, но Красимир Костов показа добра реакция и изби встрани.

 

До края на срещата напористите действия отново бяха на страната на Славия, но отборът на Загорчич не успя да порази вратата на Краси Костов и логично загуби срещата.

 

СЛАВИЯ - БОТЕВ ВР 0:2

0:1 Христо Златински (17)

0:2 Валери Домовчийски (36)

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

СЛАВИЯ: Вуцов, Патев, Христов, Виячки, Антовски, Александров, Вълчев, Узунов, Стоев, Димитров, Кръстев

 

БОТЕВ ВР: Костов, Миланов, Керчев, Николов, Зехиров, Ндиайе, Колев, Златински, Атанасов, Генов, Домовчийски

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки