Александър Попов казва до две седмици дали ще остане в Хебър

Разумът ме води натам, но аз имам и чувства, обяви президентът на ЦСКА

Александър Попов казва до две седмици дали ще остане в Хебър

В следващите много тежки за мен седмица-две трябва да взимам аргументирано решение, отговаряйки и на разума, и на чувствата си, така че случаят в момента е отворен. Да, не звучи много професионално, но обстоятелствата са такива, обяви президентът и старши треньор на ЦСКА Александър Попов, който пое временно Хебър за плейофите през този сезон и изведе отбора от Пазарджик до историческа първа титла.

 
Първоначалната уговорка между ръководството на Хебър и Попов е била той да води отбора само в плейофите, но след успеха той е получил предложение и за следващия сезон. "Не забравям добрите думи, с които ръководството на Хебър отправи молба за следващия сезон. Аз мисля, че всичко е ясно. Отборът на Хебър има такова желание за работа с мен. Запознавайки се с обстоятелствата, които само чувахме, а пък аз ги и видях, такова желание наистина има и в мен. Само че освен разума, който води натам, има и чувства", сподели Попов на пресконференция.
 
Президентът на клуба Александър Иванов разкри, че към момента не са водени разговори с друг треньор. "Не сме коментирали друга опция, не съм говорил с друг треньор, не е коментирано друго име, не сме се свързвали с когото и да било. Към момента за следващата година сме говорили единствено със Сашо Попов. Има предложение, върху което той наистина трябва да помисли в конкретика. Искам да му благодаря, че той беше окей с цялата ситуация да се включи за толкова кратко време, защото ние бяхме в безизходица и в тази ситуация той можеше да извлече и негатив. Не е говорено с друг, така че докато той не вземе решение, ние ще изчакаме. От там-нататък за селекция и за догодина имаме планове, но не и в конкретика от гледна точка на състезателите. Защото практиката досега е била такава, че старши-треньорът си решава с кого да играе и на кого да разчита. И тази година ще бъде така. Да, малко ще изчакаме, но смятам, че така е редно", каза той.
 
Попов сподели част от преживяните емоции при спечелването на титлата с Хебър. "Намерих отбора леко обезверен в собствените си сили, въпреки наличието на качествена селекция. Загубата на Купата и Суперкупата беше предопределила липсата на настроение в момчетата и в целия град, така че това беше за мен най-голямото удоволствие, да видя една тяхна мечта реализирана. Защото успехът е много красив, когато бъде споделен и аз видях как един цял град може да работи за успеха на един спортен колектив, което от лична гледна точка ме радва, но и ме натъжава, защото тук в София такова нещо не може да се случи, което е жалко". 
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки