ЦСКА ще мие срама срещу Монтана

Наказаният и за този мач Любо Пенев отново залага на 4-1-4-1, иска убедителна победа

ЦСКА ще мие срама срещу Монтана

Тази вечер ЦСКА приема Монтана на "Българска армия" и ще търси убедителен успех срещу последния в класирането.

„Армейците“ ще се опитат да се реваншират за изненадващата загуба от Царско село през уикенда.

Срамът от апатичната и бездушна игра край Околовръстното може да бъде поотмит само със силно представяне и повечко голове в мрежата на монтанци.

Изразителен успех срещу тима от Северозапада, от една страна, би сложил край на серията от 9 шампионатни мача с максимум един отбелязан гол, а, от друга, ще повиши самочувствието преди вечното дерби с Левски в неделя на Националния стадион.

Еуфорията от елиминирането на Лудогорец и класирането за финала за купата премина със загубата от Царско село. ЦСКА много бързо бе приземен и си припомни къде се намира.

На трето място в класирането, изоставащ от Локо Пд, който е с близо 4 пъти по-нисък бюджет и е раздиран от тежки финансови проблеми.

Старши треньорът Любослав Пенев отново няма да е на резервната скамейка, изтърпявайки втория мач от наказанието си да не ръководи отбора за две срещи.

Санкцията му бе наложена след победния полуфинал-реванш с орлите в Разград, когато Ел Голеадор бе изгонен от съдията Георги Кабаков, а след мача атакува остро рефера още на терена, както и на пресконференция няколко дни по-късно.

Срещу Царско село отсъствието на Пенев се усети дотолкова, че ЦСКА изигра най-слабия си мач през сезона, а червеният картон на Занев още преди почивката едва ли е извинение за безотговорното поведение на целия състав.

Трите поредни срещи без успех в Първа лига отдалечиха армейците на цели 14 точки от лидера Лудогорец, а вече дори вторият Локомотив Пд има аванс от 5 пункта пред тях.

Ясно е, че всички мисли на "Армията" са насочени към финала и спечелването на трофея, но горчивият опит от миналата година трябва да приземи червените и те да започнат да трупат актив и в шампионата. За да не се стигне до треперене и големи сметки дори за евроквотата в края на плейофите.

От своя страна Монтана ще се бори със зъби и нокти да изкопни нещо от ЦСКА, за да не изостане прекалено от конкурентите в битката за оцеляване преди завъртането на долната плейофна четворка.

Срещу сгъстената отбрана на гостите Любо Пенев се очаква отново да заложи на по-офанзивното 4-1 -4-1, макар тази схема да не му донесе успех срещу Царско село, но там влияние оказа и изгонването на Занев.

Капитанът на армейците е санкциониран за тазвечершния двубой. След наказания обаче се завръщат трима защитници - Турицов, Матей и Мазику, които заедно с Мено Кох се очаква да са титуляри срещу монтанци. Контузии обаче продължават да лекуват Тиаго и Жеферсон, което пак ще наложи по-експериментална халфова линия.

Така зад Жорди Кайседо се очаква да действа стартовото каре от мача с Царете - Енрике и Кейта по крилата и Феде Варела плюс тийнейджъра Мартин Смоленски в центъра.

Край тъч линията за втори път в ролята на старши треньор ще бъде испанският асистент на Пенев - Пабло Караско.

ЦСКА трябва да остави "махмурлука" от Разград зад гърба си и да навлезе в ритъм преди плейофите.

По-добър съперник от Монтана за начален тласък на "Армията" едва ли могат да си поръчат. 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки