СЛЕД БИТКА НА "ТИЧА": Черно море доближи Топ 6, призрак "Втора лига" над Ботев (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Касми донесе скъпоценното 1:0 за "моряците"

СЛЕД БИТКА НА "ТИЧА": Черно море доближи Топ 6, призрак "Втора лига" над Ботев (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море спечели с 1:0 домакинството си на Ботев Пд от 25-ия кръг на efbet лига. По този начин "моряците" запазиха шансове за Топ 6. Те се приближита само на точка от ЦСКА 1948, който обаче са с мач по-малко. В четвъртък столичани гостуват на шампиона Лудогорец. До края на редовния сезон остава още едни кръг, в който "червените" приемат Локо Пд, а варненци са гости на Ботев Вр. 

 

Ботев Пд допусна пето поредно поражение като гост и е на 10-о място, последното гарантиращо оцеляване. На "канарчетата" обаче им предстои домакинство на Лудогорец, а само на две точки от тях са Ботев Вр и Славия. На три е Етър.

 

Двубоят във Варна започна с натиск на домакините, които създадоха няколко опасни положения. Още в 3-ата минута след центриране от корнер топката попадна в Стефан Станчев, който би силно по земя, но Георги Аргилашки изби.

Малко по-късно Гомеш получи шанс от ляво и стреля по диагонал, но вратарят на Ботев Аргилашки отново се разтегна. Топката нацели страничния стълб и точно преди да влезе Янсон с шпагат я изчисти от гол линията.

 

В 18-ата минута натискът на Черно море се увенча с успех. Файсел Касми пробва удар, който уцели Янсон и той остана да лежи на тревата. Крилото на домакините пое отново топката и направи нещо като рейд по линията на наказателното поле, след което шутира по земя с левия крак в долния ляв ъгъл за 1:0.

В самия край на първото полувреме Ботев имаше възможност да се върне в мача. Салиф Сисе получи пас на задна греда и без да е притесняван от никой, пробва удар от въздуха, но не нацели добре топката.

 

В 48-ата минута жълто-черните по чудо не изравниха резултата. Славчо Шоколаров центрира от корнер в малкия пеналт, където Атанас Илиев засече с глава на метър и половина пред голлинията, но топката уцели гредата.

Четвърт час преди края Родриго се озова на стрелкова позиция и шутира, но Георги Аргилашки за пореден път демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. 

 

 
ЧЕРНО-МОРЕ - БОТЕВ ПД 1:0
1:0 Касми (18)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 6. Виктор Попов, 5. Стефан Станчев, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 29. Файсел Касми, 71. Васил Панайотов, 9. Исмаил Иса, 23. Пабло Гарсия, 72. Родриго Енрике, 20. Зе Гомеш
 
БОТЕВ ПД: 33. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 5. Марио Младеновски, 9. Атанас Илиев, 10. Славчо Шоколаров, 17. Салиф Сисе, 21. Емануел Току, 24. Кевин Янсон, 26. Мите Цикарски, 28. Филип Филипов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки