Сензациите в пресата: Дамбраускас прави сериозна чистка в Лудогорец

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Дамбраускас прави сериозна чистка в Лудогорец

Най-интересното от днешния спортен печат:

Тема Спорт: Дамбраускас развърта метлата в Лудогорец

Сериозна чистка се задава в Лудогорец. Цели седем играчи може да поемат към изхода на стадион "Хювефарма Арена" след края на сезона. За трим от тях вече е ясно - това са вратарите Пламен Илиев, Владислав Стоянов и Ренан. На първите двама договорите изтичат през юни и няма да бъдат продължавани. Илиев вече си е намерил нов тим в чужбина, а от зимната подготовка Стоянов отново лекува контузия. 

Лудогорец вече договори нов вратар - нидерландеца Падт от Грьонинген, а през зимата привлече Кахлина от бившия тим на Валдас Дамбраускас - хърватския Горица. Той обаче е под наем с опция за закупуване. Литовският специалист ще развърти метлата и за някои от полевите играчи. Румънските защитници Козмин Моци и Драгош Григоре все по-рядко попадат в плановете на Валдас, особено първият.

Основната причина е напредналата футболна възраст на Моци. В черния списсък на специалиста са и халфовете Мавис Чибота и Светослав Дяков. Бройката на напусналите "Хювефарма" може да се увеличи още, тъй като има доста футболисти, които са под наем. Неясна все още е съдбата на Кирил Десподов, който е преотстъпен от Каляри, както и Оливие Вердон от Алавес. Изпадналият във втора Бундеслига Шалке 04 може да отзове Бърнард Текпетей. Замразен е Светослав Ковачев, който има предварителен договор с Арда, влизащ в сила от лятото. 

Цели шестима играчи на Лудогорец трябва да се завърнат от наеми след 30 юни. Това са Серкан Юсеин и Димитър Митков, които са в ЦСКА 1948, Дан Битон, Жоржиньо, Якуб Швиерчок и Жуниор Брандао. 

Тема Спорт: Славия вдига Тасевски за "Ивайло"

Лекарският щаб на Славия ще направи всичко възможно да вдигне един от лидерите на тима Дарко Тасевски за гостуването на Етър. Мачът е решителен и за двата отбора в битката за оцеляване. Македонецът лекува контузия, заради която пропусна загубата от Ботев (Вр) в последния кръг. Болярите пък паднаха от Арда в Кърджали. 

Липсата ана Тасевски се усети осезаемо при поражението от врачани. В зависимост от развоя в кръга, при победа Славия може да се спаси от изпадане и да играе в горната група на втората осмица. В състава на белите ще се завърне и друг ключов футболист - атакуващият халф Петер Макрилос, който се превърна в основен реализатор през пролетта. 

Меридиан Мач: За пръв път може да изпаднат два шампиона

В битката за оцеляване през този сезон са замесени исторически и традиционни клубове за България. Цели три от тях са били и шампиони на страната. Това са Славия 7=кратен шампион, Ботев (Пловдив) - двукратен и Етър - триумфирал веднъж. Чисто математически има голям шанс два от тях да изпаднат, независимо дали директно или единият чрез бараж. Историята на нашия футбол досега помни само един сезон, в който два шампиона на Бългатия са си отивали в един сеон. Това стана през 1994 година, когато вкупом изпаднаха двата варненски клуба - Черно море и Спартак. "Соколите" са шампиони през 1932 година като Шипченски соколо. "Моряците" пък са спряк наследник на Тича и Владислав, кото тези два враждували помежду си клуба имат общо 4 титли в годините преди Втората световна война. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки