"Сините" в шах за ЦСКА

Чужденците в Левски дали дума, че остават

"Сините" в шах за ЦСКА

Представянето на Левски в последните 3 двубоя при временния треньор Живко Миланов е слабо.

Точно затова и сините са притеснени преди вечното дерби. Сблъсъкът с ЦСКА е в неделя от 17:00 часа на Националния стадион.

След като победи Славия с 1:0 и си гарантира оставането в елита, Левски се плъзна по наклонената плоскост - 0:0 с Черно море, 0:3 от Лудогорец и 0:1 от Локомотив Пловдив.

В тези двубои Живко Миланов, в отсъствието на карантинирания заради коронавирус старши Славиша Стоянович, постоянно въртеше схемата.

На "Лаута" той излезе с трима централни защитници, като това не проработи. Именно затова се очаква той да заложи на система с четирима в отбрана.

Най-големият проблем на отбора е реализирането на голове след продажбата на Найджъл Робърта.

След преминаването на 23-годишния нидерландец в Ди Си Юнайтед тимът не се е разписал. За неделя като титуляр е гласен Билал Бари.

Мароканецът все още не е вкарал след трансфера си от Монтана. Той обаче се ползва с подкрепата на Миланов, въпреки че срещу Локо Пд бе резерва и се появи на терена през втората част.  В състава на сините няма наказани след гостуването на „Лаута“.

Засега Ребин Сулака е единственият чужденец, който напуска тима още преди края на сезона заради финансовите проблеми.

Останалите са декларирали пред ръководството, че остават и едва през лятото ще вземат решение за бъдещето си.

Както е известно, през миналата седмица повечето от чуждестранните футболисти на „Герена" изпратиха официални писма до УЕФА, с които уведомяват евроцентралата, че клубът им дължи по три заплати.

От тази опция не са се възползвали само трима, като сред тях са били вратарят Звонимир Микулич и десният флангови играч Драган Михайлович.

От Левски искат да задържат въпросните двама състезатели и за следващия сезон. Договорите на Микулич и Михайлович изтичат с края на сезона. Ако финансовото състояние на клуба не се подобри, те няма да останат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки