Сензациите в пресата: Дамбраускас прави сериозна чистка в Лудогорец

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Дамбраускас прави сериозна чистка в Лудогорец

Най-интересното от днешния спортен печат:

Тема Спорт: Дамбраускас развърта метлата в Лудогорец

Сериозна чистка се задава в Лудогорец. Цели седем играчи може да поемат към изхода на стадион "Хювефарма Арена" след края на сезона. За трим от тях вече е ясно - това са вратарите Пламен Илиев, Владислав Стоянов и Ренан. На първите двама договорите изтичат през юни и няма да бъдат продължавани. Илиев вече си е намерил нов тим в чужбина, а от зимната подготовка Стоянов отново лекува контузия. 

Лудогорец вече договори нов вратар - нидерландеца Падт от Грьонинген, а през зимата привлече Кахлина от бившия тим на Валдас Дамбраускас - хърватския Горица. Той обаче е под наем с опция за закупуване. Литовският специалист ще развърти метлата и за някои от полевите играчи. Румънските защитници Козмин Моци и Драгош Григоре все по-рядко попадат в плановете на Валдас, особено първият.

Основната причина е напредналата футболна възраст на Моци. В черния списсък на специалиста са и халфовете Мавис Чибота и Светослав Дяков. Бройката на напусналите "Хювефарма" може да се увеличи още, тъй като има доста футболисти, които са под наем. Неясна все още е съдбата на Кирил Десподов, който е преотстъпен от Каляри, както и Оливие Вердон от Алавес. Изпадналият във втора Бундеслига Шалке 04 може да отзове Бърнард Текпетей. Замразен е Светослав Ковачев, който има предварителен договор с Арда, влизащ в сила от лятото. 

Цели шестима играчи на Лудогорец трябва да се завърнат от наеми след 30 юни. Това са Серкан Юсеин и Димитър Митков, които са в ЦСКА 1948, Дан Битон, Жоржиньо, Якуб Швиерчок и Жуниор Брандао. 

Тема Спорт: Славия вдига Тасевски за "Ивайло"

Лекарският щаб на Славия ще направи всичко възможно да вдигне един от лидерите на тима Дарко Тасевски за гостуването на Етър. Мачът е решителен и за двата отбора в битката за оцеляване. Македонецът лекува контузия, заради която пропусна загубата от Ботев (Вр) в последния кръг. Болярите пък паднаха от Арда в Кърджали. 

Липсата ана Тасевски се усети осезаемо при поражението от врачани. В зависимост от развоя в кръга, при победа Славия може да се спаси от изпадане и да играе в горната група на втората осмица. В състава на белите ще се завърне и друг ключов футболист - атакуващият халф Петер Макрилос, който се превърна в основен реализатор през пролетта. 

Меридиан Мач: За пръв път може да изпаднат два шампиона

В битката за оцеляване през този сезон са замесени исторически и традиционни клубове за България. Цели три от тях са били и шампиони на страната. Това са Славия 7=кратен шампион, Ботев (Пловдив) - двукратен и Етър - триумфирал веднъж. Чисто математически има голям шанс два от тях да изпаднат, независимо дали директно или единият чрез бараж. Историята на нашия футбол досега помни само един сезон, в който два шампиона на Бългатия са си отивали в един сеон. Това стана през 1994 година, когато вкупом изпаднаха двата варненски клуба - Черно море и Спартак. "Соколите" са шампиони през 1932 година като Шипченски соколо. "Моряците" пък са спряк наследник на Тича и Владислав, кото тези два враждували помежду си клуба имат общо 4 титли в годините преди Втората световна война. 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки