Фурнаджиев: Боби Михайлов оттегли оставката си заради приключилите проверки в БФС

„Дали промяна ще има, това го решават футболните хора“

Фурнаджиев: Боби Михайлов оттегли оставката си заради приключилите проверки в БФС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви пред БНТ, че решението на Борислав Михайлов да оттегли оставката си като ръководител на футболната централа не е било неочаквано.

Като мотив Фурнаджиев посочи приключилите проверки в БФС, които по думите му не са открили нищо нередно.

"Имаше съмнения и обвинения и затова той се оттегли. Заради пандемията нямаше конгрес, след като не се откри нищо, абсолютно логично е той да си оттегли оставката", коментира Фурнаджиев.

Според него няма морален казус, тъй като нивото на футбола е такова, каквото е в държавата като цяло.

"Борислав Михайлов беше 8 години член на изпълкома на УЕФА и там получи заслужена оценка за своята работа, както на самия него, така и на футболния съюз. Дали промяна ще има, това го решават футболните хора", заяви Фурнаджиев.

Отрече да има връзка между оттеглената оставка на Борислав Михайлов и обявената ден по-рано кандидатура на Димитър Бербатов за президент на БФС.

"Имаме интересно първенство, добри резултати при младежите и юношите. Липсват резултатите в мъжкия национален отбор, винаги съм твърдял, че липсват, защото футболът е социален феномен. Развитието на футбола трябва да бъде направено с държава и община", каза още Атанас Фурнаджиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки