РЕШЕНИЕ: Петър Колев остава треньор на Берое

Вижте подробности

РЕШЕНИЕ: Петър Колев остава треньор на Берое

Петър Колев се очаква да изведе днес отбора на Берое за първа тренировка за седмицата. Както е известно, след равенството в Монтана (1:1) доскорошният помощник при заралии обяви, че напуска, защото не е получил благословията на Димитър Димитров. Сега изглежда ще има нов обрат, пише "Тема Спорт".


Херо бе освободен преди визитата на "Огоста", а Колев трябваше да довърши сезона в екип с Ивко Ганчев, Слави Жеков и Пламен Липенски. В неделя Димитров разпространи открито писмо, в което нападна остро своя доскорошен асистент под Аязмото, като засегна и някои ръководни фактори, свързани с Берое.


Спортният директор на "зелено-белите" Валентин Грудев обяви, че Петър Колев има договор с клуба, който трябва да изпълни, и че очаква във вторник специалистът да изведе отбора за тренировка. Според приближени до двете страни днес Колев ще направи точно това и се очаква да продължи да е старши треньор.


Все пак има минимална вероятност Петър Колев да удържи на думата си и да не се появи. Тогава до края на кампанията начело на заралии ще са Ивко Ганчев и Слави Жеков.


Грудев разкри, че Берое ще смени политиката - ще намали заплатите на чужденците и ще залага основно на български играчи, предимно по-млади, и свои кадри.


За един от ветераните - вратаря Душан Перниш, под Аязмото се надяват, че ще успеят да го разубедят в намерението му да сложи край на кариерата си. Словашкият страж е измъчван от дискова херния, но заради големия си опит и отдаденост в Берое ще се опитат да го накарат да остане поне до зимата. Самият Перниш, който хвана дузпа в Монтана, обяви след мача, че възнамерява да прекрати кариерата си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки