МЪЖКИ МОМЧЕТА: Созопол надви Спортист в здрава битка, доближи Локо (Сф) до елита (ВИДЕО)

Тимът от морския град стигна до победата в 90-ата минута, на "червено-черните" им трябват само 7 точки

МЪЖКИ МОМЧЕТА: Созопол надви Спортист в здрава битка, доближи Локо (Сф) до елита (ВИДЕО)

Созопол спечели с 2:1 домакинството си на Спортист (Своге) от 30-ия кръг на Втора Лига.  Домакините стигнаха до успеха в 90-ата минута и по този начин удариха рамо на Локомотив (Сф). "Червено-черните" са втори в класирането и им трябват само още седем точки, за да си осигурят участие в елита през следващия сезон. До края на първенството столичани имат да изиграят пет мача.

 
Спортист остава на трето място, но пропусна да се откъсне пред Септември (Сф) в битката за позицията, която дава право на участие в бараж за промоция. Съперниците са с по 47 точки, но тимът от Своге е изиграл една среща по-малко.
 
 
Домакините поведоха още в десетата минута. Разписа се Диян Молдованов от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на гостите срещу Петър Кюморджиев. Две по-късно Созопол пропусна добра възможност да вкара втори гол. Само отличната намеса на защитник на Спортист не позволи топката да влезе във вратата.
 
В 17-ата Диян Христов стреля технично от фаул. Вратарят Росен Андонов обаче успя извади удара му в корнер. В 23-ата минута се се наложи стажът на гости да се намесва. Титюков засече с глава добро центриране отляво. Стефано Кунчев обаче спаси. Малко след това Ферадов опита изстрел, но неточно.
 
Ферадов бе изведен сам срещу Стефано Кунчев в 34-ата минута Футболистът на Созопол успя да прехвърли стража, но топката мина покрай вратата. До края на първата част двата отбора не си създадоха повече положения. 
 
В началото на второто полувреме гостите поискаха дузпа, след като голмайсторът Молдованов изблъска с рамо свой противник в собственото наказателно поле. Сигнал от главния съдия обаче не последва и играта продължи.
 
На треньорският щаб на Созопол му се наложи да прави принудителна промяна в 70-ата минута, след като капитана им получи разтежение и напусна с болки в крака.
 
В 83-ата минута гостите все пак стигнаха до изравнително попадение. След разбъркване в наказателното поле топката бе избита. Тя обаче попадна на крака на Стивън Славков, който с прекрасно воле я прати в мрежата на домакините.
 
Секунди преди края обаче Созопол нанесе и втория си удар. След атака отдясно Гюзелев опита подаване към свой съотборник успоредно на голлинията. Топката обаче бе отклонена и така тя отново се върна в краката на футболиста на домакините, който прониза вратата на Спортист.
 
 
Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки