РАДОСТ НА "ТИЧА": Мощен Черно море разби Ботев (Пд) по пътя към седмото място (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" изпуснаха разгром срещу безобразен противник

РАДОСТ НА "ТИЧА": Мощен Черно море разби Ботев (Пд) по пътя към седмото място (ВИДЕО+СНИМКИ)
Черно море изигра един от най-добрите си мачове през сезона. "Моряците" разбиха с 3:1  Ботев Пд на "Тича" в мач от първия кръг на плейофите. Това бе и най-малкото, с което пловдивчани се отърваха, след като тима на Илиан Илиев пропусна куп чисти положения. Два гола за домакините вкара Родриго, а един добави Зе Гомеш. От "жълто-черните" се разписа Атанас Илиев. Поражението е четвърто поредно за Ботев, който и на теория вече не може да стигне до седмото място, даващо право на участие в бараж за Европа. Лидер в плейофната група е именно Черно море.
 
 
Двубоят започна перфектно за домакините, които поведоха още в третата минута. Родриго се възползва от грешка на Филип Филипов влезе в наказателното поле и стреля, а след рикошет топката стана невъзможна за Георги Аргилашки и влетя в мрежата за 1:0.
 
В шестата отново Родриго, за да удвои аванса на "моряците". Той беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Филипов срещу бразилеца.
 
 
Домакините продължиха да атакуват и четвърт час след началото Васил Панайотов бе близо до много красиво попадение с удар от далеч. Този път обаче Аргилашки успя да спаси. В 18-ата минута Родриго проби и стреля. След рикошет топката излезе в ъглов удар, като мина на опасно близо до левия страничен стълб.
 
В 25-ата Атанас Илиев върна едно попадение. Той получи отлично извеждащо подаване. Дробаров се хвърли на шпагат и успя да изчисти топката от краката му, но Стефан Станчев с подхлъзна, а Илиев се озова сам срещу вратаря и вкара.
 
 
Нова грешка в защитата на Ботев позволи на домакините отново да дръпнат с два гола разлика в 36-ата минута. Родриго центрира, а Гомеш изпревари Филипов и прониза Аргилашки за 3:1. Кошмарите на Ботев продължиха и в 41-ата минута те останаха с човек по-малко. Безобразията на Филипов приключиха с втори жълт картон за нарушение срещу Илиан Илиев-младши. До почивката Родриго можеше да оформи своя хеттрик, но ударът му мина над вратата. 
 
На почивката Валентич направи две промени в състава на Ботев. На местата на Цикарски и Маркиньос влязоха Па Конате и Станислав Работов. Това обаче се оказа недостатъчно гостите да прекършат ентусиазма на Черно море. В 55-ата минута Зе Гомеш нахлу в наказателното поле, но се спъна и падна преди да успее да отправи удар и Аргилашки улови. В 62-ата Родриго Енрике отново пропусна да оформи своя хеттрик. 
 
 
Пет след това Атанас Илиев стреля, Георгиев изби, а след това Цветомир Панов се намеси, за да не позволи на Еспиноса да вкара при добавката.  В 75-ата минута Илиев преодоля няколко играчи на Черно море преди да стигне до аутлинията и да пусне пас в наказателното поле, но Георги Георгиев улови. 
 
В 80-ата минута Марио Младеновски си пробва късмета с мощен шут отдалеч, но топката мина покрай вратата на Георгиев. 
 
 
 
ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ ПД 3:1
1:0 Родриго (3)
2:0 Родриго (5-д.)
2:1 Илиев (25)
3:1 Зе Голеш (36)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 6. Виктор Попов, 5. Стефан Станчев, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 29. Файсел Касми, 71. Васил Панайотов, 10. Илиан Илиев, 23. Пабло Гарсия, 72. Родриго Енрике, 20. Зе Гомеш
 
БОТЕВ ПД: 33. Георги Аргилашки, 4. Виктор Генев, 5. Марио Младеновски, 7. Хосе Мартинс, 9. Атанас Илиев, 13. Мишел Еспиноза, 21. Емануел Току, 22. Реда Рабей, 26. Мите Цикарски, 28. Филип Филипов, 10. Славчо Шоколаров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки