Сензациите в пресата: Беглец от „Герена“ си търси отбор в Азербайджан

На „Тича“ събират пари за паметник на Никола Спасов, хаос в първата шестица, СТК пред сложен казус и още…

Сензациите в пресата: Беглец от „Герена“ си търси отбор в Азербайджан

Сензациите в пресата днес, вторник, 4 май 2021 година:

„Мач Телеграф“: Беглец от „Герена“ си търси отбор в Азербайджан

Един от играчите, които избягаха от „Герена“, се надява да си намери отбор в Азербайджан. Това е Файсал Рерас, който преди да дойде в Левски, бе защитавал цветовете на Карабах. „На 28 април разтрогнах. Сега съм готов за нови предизвикателства. Българската лига е добра. Отбори като Лудогорец и ЦСКА водят битката за титлата. Следя всеки мач на Карабах. Интересувам се от тях. Уверен съм, че отново ще станат шампиони. Да, Нефтчи през този сезон е силен. Но златото във всеки случай ще е за Карабах. Отборът е опитен и доминира, умее да контролира мачовете, нищо че съперниците му играят само в защита. Карабах винаги ще бъде в сърцето ми. Разбира се, че искам да се върна и да играя в Азербайджан. Защо не? Страната ми харесва, Баку е великолепен. Често си говоря със Зубир и Рахил Мамедов", коментира Рерас пред azerisport.com.

„Тема спорт“: Спортно-техническата комисия към БФС пред сложен казус

Спортно-техническата комисия към БФС е изправена пред сложен казус заради ситуацията, в която изпадна ЦСКА 1948. Причината е, че от клуба искат да бъдат отложени срещите на тима до 15 май, докогато е карантината. Дотогава освен с Локо Пд тимът трябва да играе с ЦСКА (7 май) и Арда (8 май), а срещата с Берое по програма е на 16 май. На 22 май шампионатът трябва да приключи. Ако още 2 срещи на новака бъдат отложени обаче, това няма как да стане. На 27-и май трябва да се проведе баражът за последната евроквота. Дотогава обаче трябва да има крайно класиране. Затова съществува вероятност ЦСКА 1948 да бъде принуден да играе следващите си срещи с юноши, а отложената среща с Локо Пд да се играе на 19 май, когато е финалът за купата между Арда и ЦСКА.

„България днес“: Хаос в първата шестица
Хаос с програмата в първата шестица на Първа лига ще настъпи до края на първенството. Причината е отлагането на три поредни мача с участието на ЦСКА 1948. От новака обявиха, че имат десет футболисти с положителни проби за COVID-19. Според решение на Изпълкома на БФС при наличието на десет или повече футболисти с коронавирус в един клуб следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Така мачовете на ЦСКА 1948 с „Локомотив“ (Пд), ЦСКА и ,Арда“ трябва да бъдат пренасрочени. Не е ясно за кога ще бъдат насрочени те при сгъстения цикъл до края на първенството.

„Мач Телеграф“: На „Тича“ събират пари за паметник на Никола Спасов

Един от култовите привърженици на Черно море Илко Петров-Джулиани е живото доказателство, че благодарение на хора като него легендите никога не умират. По негова инициатива от края на миналата година започна кампания за набиране на средства, с които да се издигне бюст паметник на Никола Спасов на стадион „Тича“. Бившият наставник на Черно море си отиде от този свят внезапно на 23 ноември миналата година на 61 години. Огромното желание на привържениците е при оформянето на бюста Никола Спасов да бъде с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 г., а впоследствие „моряците“ грабнаха и Суперкупата... През сезон 2007/2008 година отборът под негово ръководство игра финал за Купата на страната, загубен от Литекс и завоюва бронз в първенството през 2009-а. В последния кръг преди групите на ЛЕ през 2008-а Черно море драматично отстъпи на Щутгарт. Като футболист бате Кольо, както гальовно го наричаха феновете, има 86 мача и 46 гола за Черно море. Още на мача с Ботев (Пд) утре на стадиона ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства. Едната ще бъде в сектора от страната на по-старите фенове, а другите две в секторите, в които се намират агитките, водени съответно от председателя на фен клуба Иван Михайлов и Христофор Христов. Отделно започна и кампания за набиране на средства по банков път за построяване на паметника на името на дъщерята на Никола Спасов - Вероника Спасова.
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки