В РАЗГРАД: Лудогорец излиза за Десетата срещу Берое

Шампионите играят за титлата и за Клаудиу Кешеру, Колев връща Макута в състава на старозагорци

В РАЗГРАД: Лудогорец излиза за Десетата срещу Берое

Тази вечер Лудогорец приема Берое в Разград и при победа ще си осигури 10-а поредна титла.

Никой не се съмнява, че орлите ще вземат златните медали.

Въпросът е само кога ще ги сложат на вратовете си.

С още три точки те ще са недостижими от втория Локомотив Пловдив, тъй като имат с 12 повече, както и по-добри показатели в преките мачове, а до края на кампанията ще остават 4 кръга.

Интересното е, че през миналия сезон Лудогорец отново си гарантира титлата в 27-ия кръг, при това в домакинство на Берое (2:1). Сега историята може да се прекопира под индиго.

До края на първенството пред разградчани ще има и друга задача - да направят румънеца Клаудиу Кешеру голмайстор №1 на шампионата за трети път.

В момента той е лидер в листата на стрелците, като има в актива си 16 попадения - с 3 повече от преследващите го Мартин Камбуров (Берое) и Атанас Илиев (Ботев Пловдив).

34-годишният Кешеру има 2 отличия у нас. Първото е от сезон 2016/17. Тогава той реализира 22 гола, които му бяха достатъчни за приза. Следващата кампания бе още по-добра за него - 26 попадения.

Интересното е, че таранът на Берое Мартин Камбуров също ще иска да се разпише тази вечер. Той преследва вечния рекорд в елита ни. До момента 40-годишният ветеран има 250 попадения на сметка си - само с 3 по-малко от легендарния Петър Жеков.

С капитанската лента днес ще е Светослав Дяков. Той е в Лудогорец от първия сезон на разградчани в елита и титлата ще бъде под №10 в кариерата му.

Треньорът на Берое Петър Колев пък ще върне в титулярния състав Гаюс Макута. Офанзивният халф въобще не бе в групата на заралии в официалния дебют на наставника - равенството с Монтана (1:1) на "Огоста".

Извън 18-те обаче се очаква за пореден път да остане Ибрахима Конте. По всичко личи, че той повече няма да получава шансове до края на сезона, защото след това двете страни се разделят.

Спортният директор на Берое Валентин Грудев очаква силна игра от Берое.

"Достойно представяне невинаги може да бъде гарнирано с точка или три. Важното е да играем добре, още повече че ще се изправим срещу пределно мотивиран противник, който иска точно срещу нас да подпечата поредната си титла", заяви Грудев пред "Тема Спорт".

„Очаквам и достойно съдийство. Ще има и достатъчно публика, така че се надявам да няма грешки. Желанието на треньорите е по-голяма група от футболисти да получат шанс за изява и така те да бъдат мобилизирани до края на шампионата. От това да зависи с кои от тях ще водим разговори за нови договори. Много спекулации чух за нашата селекция. Ето защо няма да изпадам в подробности относно облика на състава за следващия сезон. Ще кажа само, че вече имаме подписани договори с няколко нови играчи. Ще има още такива, но по-категоричен по темата ще бъда в близко бъдеще", допълни той.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки