Поляци сред най-сериозните заплахи за ЦСКА на старта в Европа

Кайседо може да играе за Копа Америка, има шанс да срещне Бразилия

Поляци сред най-сериозните заплахи за ЦСКА на старта в Европа

Шансът ЦСКА да не участва в евротурнирите е минимален.

Червените могат да си гарантират участие в новия формат на УЕФА - Лига на конференциите, като победят Арда на финала за Купата на България.

При загуба следва по-дългият път до надпреварата на континенталната сцена - второто място в първенството, или пък през третото, което ще праща на бараж срещу седмия.

Ако участва в Лига на конференциите, ЦСКА ще стартира във втория кръг. Там тимът почти сигурно ще бъде поставен, защото има коефициент 8.00. Не така ще стоят обаче нещата за другите ни два представителя в него, независимо кои ще са те (б.а. - те ще са с коефициент 4.075). Сред съперниците на червените може да са полските Погон Шчечин и Раков Ченстохова, както и казахстанските Тобол и Шахтьор Караганда.

Жребият за тази фаза на надпреварата е на 16 юни, като в него армейците може да получат и двойка тимове, която ще мери сили в първия кръг.

За разлика от миналия сезон, елиминациите до груповата фаза ще са в два двубоя на разменено гостуване, а не в един. 

Срещите от втория рунд на турнира по програма са на 22 и 29 юли. 

До тогава ЦСКА ще е изиграл един официален двубой - сезон 2021/22 на родното първенство стартира в средата на юли, пише „Тема спорт“, а „Мач Телеграф“ посочва, че нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо може да играе на Копа Америка.

Той е попаднал в полезрението на националния селекционер на Еквадор Густаво Алфаро, като аржентинският специалист ще следи под лупа изявите на Кайседо в следващите 2 седмици. Именно дотогава трябва да стане ясно на кои точно играчи ще бъдат изпратени повиквателни за предстоящото издание на престижния турнир, чието тазгодишно издание ще се проведе в Аржентина и Колумбия.

Кайседо играе силно за ЦСКА, като за момента има 8 гола в 14 срещи - 5 от попаденията му са в Първа лига, а 3 - в турнира за Купата на България. Преди началото на Копа Америка, Еквадор има два мача от световните квалификации - гостуване на Бразилия на 4 юни и домакинство на Перу на 8 юни. Към момента селекционерът Алфаро разчита на трима сигурни нападатели - Енер Валенсия от Фенербахче, Михаел Естрада от Толука и Леонардо Кампаня от Фамаликао. Ще бъде повикан още един или двама измежду Карлос Гарсес (Барселона Гуякил), Валтер Чала (Универсидад Католика), Хосе Ангуло (Манта) и Жорди Кайседо.

Таранът на ЦСКА, който дойде през зимата от бразилския Витория Баия, все още няма двубой за представителния тим на родината си. Играл е за отбора до 20 години, като дори е участвал на Световното първенство до 20 г. през 2017 г.

Ако Кайседо отиде на Копа Америка, то той ще може да играе срещу отбор като Бразилия. Причината е, че Еквадор е в група В, Северна зона, като в групата са Колумбия, Венецуела и Перу. Всички срещи ще се проведат в периода от 14 до 28 юни. В другата група А, наречена Южна зона, са Аржентина, Боливия, Уругвай, Чили и Парагвай. Срещите от този поток са в Аржентина.

Иначе в Бразилия е ясно, че има звезди като Неймар, Роберто Фирмино, Габриел Жезус и Тиаго Силва. Друг от съперници - Колумбия, пък може да се похвали с топ играчи като Хамес Родригес и Радамел Фалако, както и нападателното дуо на Аталанта - Луис Муриел и Дуван Сапата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки