Лудогорец без двама титуляри срещу ЦСКА, селекцията няма да спре с двамата нови

Елвис Ману аут за дълго, Текпетей иска да остане

Лудогорец без двама титуляри срещу ЦСКА, селекцията няма да спре с двамата нови
Ръководството на Лудогорец няма да се спре само на двама новопривлечени.

След награждаването с 10-ата титла един от босовете на клуба Георги Домусчиев заяви, че вече има два сигурни трансфера.

Единият е ясен още от зимата - привличането на нидерландския вратар Серджио Падт от Грьонинген.

Преди дни пък орлите успяха да договорят и португалския халф Клод Гонсалвеш от Жил Висенте.

Клубът иска да привлече за постоянно вратаря Кристиян Кахлина, който си извоюва титулярно място през пролетта. Хърватинът е собственост на Горица. Търси се и играч за средата на терена, както и за отбрана.

Все още не е ясно бъдещето на Кирил Десподов, който бе преотстъпен от италианския Каляри. Това важи и за Бърнард Текпетей. Фланговият нападател заяви, че иска да остане в тима, за който досега игра под наем от изпадналия от германската Бундеслига тим на Шалке 04. Правата му обаче могат да бъдат откупени. Преговорите между двата клуба ще започнат до дни.

Срещу Локо Пловдив 23-годишният Текпетей изигра 24-ия си шампионатен мач за орлите, като отбеляза втория си гол. За Купата на България има 3 двубоя с 2 попадения, а в евротурнирите участва в общо 9 срещи, в които не успя да се разпише.

"Много съм щастлив, че спечелихме титлата. Най-голямото ми желание е да играя в Шампионската лига. Така че за мен е плюс, че има възможност това да се случи. Със съотборниците си изпълнихме целта си. Мисля, че ще се подготвим добре за предстоящото предизвикателство", заяви Текпетей пред footballmadeinghana.com.

От двубоя срещу Локо Пловдив остана и горчилка в Текпетей. Причината е, че след като откри резултата на "Хювефарма Арена", той извърши фаула за дузпата срещу капитана на гостите Димитър Илиев. Именно от бялата точка Илиев вкара попадението, донесло победата за Локо Пд.

Наред с поражението Лудогорец може да загуби за дълго и нападателя Елвис Ману. 27-годишният нидерландец с ганайски корени се контузи по време на сблъсъка с черно-белите. Това се случи в ситуацията, в която Ману получи втори жълт картон. Тогава той си поведе дълго топката в пеналта, а след това се вряза във вратаря Илко Пиргов.

След изгонването Ману получи лекарска помощ. Той изчака награждаването на отбора по случай 10-ата поредна титла. Ману обаче се появи на церемонията с патерици. След това играчът е бил на обстоен преглед в местна болница. Надеждите на Лудогорец са свързани с това травмата да не е толкова тежка и той да бъде на линия за лятната подготовка. Все още не е ясно колко дълго ще продължи лечението му.

Аут за сблъсъка с ЦСКА е и друг офанзивен футболист - Каули. Бразилецът също бе изгонен с два жълти картона в двубоя с Локо Пд.

Това означава, че срещу армейците в стартовата единайсеторка ще се появи Вандерсон. Ветеранът не бе в групата за срещата с черно-белите. В отсъствието на Ману атаката на "Армията" ще води или румънецът Клаудиу Кешеру, или кипърецът Пиерос Сотириу. Двамата влязоха на терена от резервната скамейка в събота.

Мачът с ЦСКА е в сряда, 12 май. Сблъсъкът на "Армията" започва в 19:30 часа и ще бъде ръководен от пловдивския съдия Георги Кабаков. Най-вероятно след двубоя с червените част от основните играчи на Лудогорец ще бъдат пуснати в предсрочна почивка.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки