Сензациите в пресата: ЦСКА се разделя с англичанин, Илиан Илиев вдигна мерника на халф

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: ЦСКА се разделя с англичанин, Илиан Илиев вдигна мерника на халф

 "Тема спорт": ЦСКА и Синклеър се разделят 

 

Пътищата на ЦСКА и Джером Синклеър се разделят след края на сезона. Червените няма да задържат 24-годишния англичанин, който играе на "Армията" под наем от Уотфорд. Договорът изтича в края на месеца и дясното крило ще се завърне на Острова. Юношата на Ливърпул не успя да се наложи в ЦСКА, макар че участва в 22 мача - 14 срещи с 1 попадение в първенството, още четири мача с два гола за Купата и четири двубоя за Лига Европа, но разочарова.

 

От ЦСКА няма да правят постъпки за привличането на Синклеър, като една от причините е високата му заплата, при това на играч със статут на резерва. 

 

В Уотфорд трябва да се прибере и Адалберто Пеняранда, който беше взет под наем заедно със Синклеър миналото лято. Венецуелецът обаче приключи предсрочно с армейците след идването на Любослав Пенев. От 23 април офанзивният играч се възстановява от контузия в Мадрид. 

 

Със сигурност от ЦСКА ще си тръгне и капитанът Петър Занев. Контрактът на 35-годишния защитник изтича и няма да бъде подновен. Занев ще продължи кариерата си в Пирин Бл. 

 

В ЦСКА почти сигурно ще остане Жул Кейта. Гвинейското крило бе взето под наем от Ланс миналото лято, но има клауза, според която трябва да бъде откупен при класиране в евротурнирите. 

 

"Тема спорт": Илиан Илиев вдигна мерника на Вилела 

 

Треньорът на Черно море Илиан Илиев вдигна мерника на португалския офанзивен халф Родриго Вилела. 26-годишният футболист така и не успява да се аклиматизира към варненци. На него се възлагаха големи надежди, но до момента е тотално разочарование. Вилела пристигна през есента на "Тича", като преди това беше играл за Торензе.

 

До момента за "моряците" има едва 12 шампионатни мача, като в тях не е отбелязал попадение. Само в 3 беше титуляр. В мачовете до края на кампанията Вилела ще трябва да докаже, че има място в отбора и през следващия сезон. 

 

Шансовете на Исмаил Иса да остане в Черно море на този етап не са големи. 31-годишният бивш национал още не се е разписал през този сезон в 22 мача. През есента беше в сянката на Матиас Курьор, а през пролетта на Зе Гомеш. Договорът му изтича в края на кампанията.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки