Последен шанс на Левски за седмото място

"Сините" приемат Черно море

Последен шанс на Левски за седмото място

 Левски посреща Черно море в мач от поредния кръг на плейофите в родното първенство. Двата отбора са съперници в групата за разпределение на местата от седмо до десето. Варненци имат сериозна преднина пред преследвачите си, но евентуална загуба днес може да направи битката до края непредвидима. Левски няма друга алтернатива освен победата, ако иска да преследва "моряците". 

 
"Сините" вече спечелиха гостуванията си на Царско село (2:0) и Ботев Пд (1:0). Отборът започна да играе доста по-освободено, а над всички е младата надежда Марин Петков, който се разписа и в двата мача. Ако триумфират довечера, левскарите ще се доближат само на 4 точки от Черно море и ще запазят шансовете си за седмото място, даващо право на бараж за участие в евротурнирите. 
 
 
Довечера Черно море ще бъде без капитана си Даниел Димов. Лекарският щаб на отбора не успя да вдигне опитния бранител за гостуването в столицата. Цветомир Панов пък е наказан. Стефан Велев е възстановен, но е малко вероятно да попадне сред титулярите. В центъра на терена ще играят Васил Панайотов и Пабло Гарсия, а в нападение ще се разчита на Зе Гомеш. 
 
В редовния сезон Черно море победи Левски на "Герена" с 2:1, след като направи обрат с човек по-малко, а двубоят помежду им на "Тича" завърши без попадения. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки