Ново 20: Финалът на ШЛ ще е в Порто?

От УЕФА са поискали непосилни гаранции от Англия, за да пратят финалния мач там

Ново 20: Финалът на ШЛ ще е в Порто?

 Финалът на Шампионска лига между Манчестър Сити и Челси може да се проведе на „До Драгао“ в Порто. Това стана ясно след проведените разговори между правителството на Великобритания и шефовете на УЕФА.

Мачът между двата английския отбор ще се състои на 29 май.

 

По програма финалът в Шампионска лига трябваше да се проведе в Истанбул, но това вече изглежда изключено заради вълната от COVID-19 в Турция.

След един ден на интензивни преговори между правителството и УЕФА двете страни не успяха да преодолеят безизходицата, в която се намират.

Правителството на Великобритания искаше финалът да се играе на „Уембли“.

УЕФА иска гаранции, че на медиите, телевизионните оператори, ВИП личностите от целия футболен свят и спонсорите ще бъде разрешено да влизат във Великобритания без строги изисквания за карантина.

Въпреки че правителството е готов да направи значителни компромиси, за да може мачът да се играе на „Уембли“, има опасения, че пристигането на 2000 потенциални разпространители на COVID-19 в страната не е приемливо.

Миналият петък Португалия бе включена в правителствения „зелен списък“ на държавите, което означава, че пътниците, които се връщат в Обединеното кралство, няма да бъдат задължени да се карантинират.

Изглежда много вероятно Порто да приеме финала между Манчестър Сити и Челси, а всичко ще стане ясно във вторник на заседанието на УЕФА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки