Юрген Матей: ЦСКА е като Аякс, всички очакват от тях да са шампиони!

"Следващият сезон ще сме още по-близо до Лудогорец"

Юрген Матей: ЦСКА е като Аякс, всички очакват от тях да са шампиони!

Защитникът на ЦСКА Юрген Матей беше избран за играч №1 на 27-ия кръг от efbet Лига. Нидерландецът коментира сезона на "червените" и предстоящия финал за Купата на България срещу Арда. Бранителят направи и любопитно сравнение между нидерландския гранд Аякс, Лудогорец и ЦСКА.  

 
„Искам да благодаря на всички. Чест е за мен. Дори не знаех за тази награда. Първо, искам да благодаря на отбора, тъй като без съотборниците ми нямаше да успея.
 
Мачовете за първенството и за Купата на България са различни. Дори да знаем, че е късно да се борим в шампионата, имаме добър отбор и показваме, че можем да победим Лудогорец. Следващият сезон ще сме още по-близо до тях. Наши грешки бяха причината да завършим наравно или да загубим в някои мачове. Затова дистанцията е голяма. Показме обаче, че можем да ги победим. Играем с различни системи. С Бруно Акрапович също взимахме доста точки. Така се стекоха обстоятелствата. Справяме се добре и с двамата треньори. Може би разочаровахме Бруно в последните мачове преди да си тръгне. Сега играем по-атрактивно, но и преди, и сега, винаги искаме да печелим. Не мога да си обясня защо не можехме да победим Лудогорец в шампионата.
 
С Локомотив Пд се се борим за второто място, защото Лудогорец вече е шампион. Ще бъде трудна и тежка битка. Те играят добре и ние също трябва да се представим на ниво.
 
Като клуб ЦСКА е голям като Аякс. Показват в последните години, че може да се борят с най-добрите. Всички очакват да са шампиони. Трудно е да сравня равнището на игра. Но ЦСКА и Лудогорец може да се борят с най-добрите в Нидерландия, с оглед на самия отбор, колко е голям и какъв натиск оказват привържениците на отбора.    
 
Харесвам да вкарвам голове от корнери или свободни удари. Висок съм, не съм най-бързия. Не знам дали ще съм добър нападател. Може да играя малко по-напред, като полузащитник. Но, когато има свободен удар или корнер, мога да помагам. Късно ми е да ставам нападател.
 
Понякога ми помага да говоря на родния си език с Мено Кох, защото, когато трябва нещо бързо да се направи в мача, е по-лесно. За мен не представлява трудност да говоря на английски с останалите. С него обаче се разбираме по-лесно на родния си език. Важна е комуникацията и да си говорим на терена.
 
Обичам, когато феновете са тук и дават допълнителна мотивация да играем добър футбол. Без тях е все едно приятелски мач. Няма този натиск и подкрепа, който феновете оказват върху отбора. Ние играем за тях. Дава ти страхотно  чувство. Обичам да играя пред фенове и се надявам в бъдеще да има все повече привърженици по стадионите.
 
Стигал съм до 1/2-финал в Нидерландия. Това ще ми е първият истински финал, но първо трябва да вземем мача срещу Локомотив“, заяви Матей.
 
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки