НА „АРМИЯТА“: ЦСКА завърши сезона с победа, градушка прекъсна мача с Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тиаго блести на „Българска армия“, изпратиха Занев с почести

НА „АРМИЯТА“: ЦСКА завърши сезона с победа, градушка прекъсна мача с Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА завърши сезона с победа.

Седмица, след като спечелиха Купата на България, момчетата на Любослав Пенев надвиха у дома Берое с 2:0 в последния си мач от кампанията във футболната ни efbet Лига.

Срещата бе последна и за капитана на „червените“ Петър Занев, чийто договор изчита и няма да бъде подновен, а малко преди края бе прекъсната заради градушка над стадион „Българска армия“. 

Преди началото на двубоя пък опитният защитник бе награден от ръководството.

В маа за първи път като титуляр за домакините започна 19-годишният Асен Дончев, който се представи на ниво, а още преди почивката травма получи Георги Йомов и бе заменен принудително от друг младок – Митко Митков.

Последният също показа качества, но над всички бе Тиаго Родригес.

Португалският халф, който може да се раздели с ЦСКА след края на сезона, реализира второто попадение в срещата и бе с основна заслуга за първото. 

То падна още в четвъртата минута, когато именно Тиаго центрира от свободен удар, а Жорди Кайседо опита да играе с глава.

Дали успя - не стана ясно дори от повторенията, но в крайна сметка голът бе записан на негово име и така „армейците“ откриха резултата.

Отговорът на Берое дойде 10 минути по-късно, когато Ибрахима Конте влезе с дрибъл в наказателното поле на ЦСКА и стреля по диагонала, но нямаше късмет и топката срещна гредата. 

В средата на първата част пък националът Йомов получи контузия и бе заменен, а до почивката нови попадения не паднаха.

Преди началото на второто полувреме Любослав Пенев извърши двойна смяна, пускайки на терена Бисмарк Чарлс и Пламен Гълъбов вместо Юрген Матей и Амос Юга.

Малко след подновяването на играта обаче отново блесна Тиаго, който вкара в типичен стил, с мощен удар извън границата на наказателното поле, за да удвои преднината на ЦСКА.

Берое имаше шанс да намали след изтичането на първия игрови час, при едно разбъркване в наказателното поле на „армейците“, но първо Тиаго изби от голлинията, а после Димитър Евтимов улови топката преди играч на гостите да я прати в мрежата.

В заключителните 15 минути пък над стадиона се изсипа истински порой, който в 82-ата минута премина в градушка и това наложи временното прекратяване на мача.

Не след дълго обаче той бе подновен, макар и вече при доста наводнен терен.

Това от своя страна попречи да се стигне до сериозни голови опасности и срещата приключи при резултат 2:0, въпреки шестминутното добавено време.


Така ЦСКА завърши сезона на третото място с 59 точки, докато Берое остана шести с 39 в своя актив. 

ЦСКА - Берое 2:0
1:0 Жорди Кайседо (4)
2:0 Тиаго Родригес (48)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 10. Георги Йомов, 11. Петър Занев (к), 15. Тибо Вион, 16. Асен Дончев, 20. Тиаго Родригес, 21. Амос Юга, 24. Джером Синклеър, 30. Жорди Кайседо;

РЕЗЕРВИ: 12. Алекс Божев, 17. Бисмарк Чарлс, 19. Иван Турицов, 6. Митко Митков, 28. Пламен Гълъбов;

Треньор: Любослав Пенев;

БЕРОЕ
: 33. Генадий Ганев, 2. Джуниет Али, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров (к), 15. Георги Динков, 17. Ибрахима Конте, 18. Илиас Хасани, 19. Александър Василев, 23. Кукула, 25. Георги Ангелов;

РЕЗЕРВИ: 12. Душан Перниш, 3. Атанас Йорданов, 14. Георги Маджаров, 21. Лебон, 28. Атила Ахмед, 66. Радослав Апостолов, 94. Божидар Пенчев;

Треньор: Петър Колев.

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ РАЗВОЯ НА МАЧА В РЕАЛНО ВРЕМЕ, А ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ ТОЙ ПО МИНУТИ:

90+6 Край на мача! ЦСКА победи Берое с 2:0 в последния мач на двата отбора за сезон 2020-21.

90 - Шест минути добавено време заради прекъсването малко преди края на мача.

90 – Тиаго опита да прехвърли Ганев, но вратарят на Берое внимаваше и спаси.

89 - Смяна в Берое. Александър Цветков излиза, вместо него Радослав Апостолов. 

87 - Опит за атака на Берое по фланга, но теренът вече е твърде наводнен и центрирането одясно не се получи. Малко след него последва още едно, което бе пресечено от Евтимов. 

85 – Градушката отново премина в проливен дъжд, така че срещата продължава. 

82 – МАЧЪТ Е ВРЕМЕННО ПРЕКРАТЕН! Сериозна градушка над София накара главния съдия Владимир Вълков да спре играта, докато времето позволи тя да бъде продължена.

79 - Смяна в Берое. Конте отстъпва мястото си на дебютанта Атила Ахмед.

78 – Истински порой се изсипва над стадион „Българска армия“ в момента, докато Берое се готви да изпълни ъглов удар.

71 – Хубав удар от дистанция на Митко Митков, но покрай страничната греда.

69 - Двойна смяна в Берое. Божидар Тренчев и Лебон влизат вместо Хасани и Динков. 

66 – Ъглов удар за ЦСКА, след който Митков опита удар от границата на наказателното поле, но над целта. 

60 – ШАНС ЗА БЕРОЕ! Нов ъглов удар за гостите и разбъркване в наказателното поле, при което Тиаго изби от голлинията, а после Евтимов се намеси самопожертвователно и улови топката преди играч на гостите да я прати отблизо в мрежата му. 

59 - Четвърта смяна в състава на ЦСКА. Иван Турицов заменя Джером Синклеър. 

57 – Хасани стреля от 15-ина метра, но твърде слабо и право в ръцете на Димитър Евтимов, който улови. 

53 – Корнер за Берое. Матей обаче е над всички и чисти с глава. 

48 – ГОООЛ ЗА ЦСКА – 2:0! Тиаго вкара красиво попадение с изстрел извън наказателното поле, за да удвои резултата в срещата!

46 - Начало на второто полувреме!

45 – Две смени в ЦСКА. Бисмарк Чарлс и Пламен Гълъбов вместо Юрген Матей и Амос Юга. 

45+2 – Край на първото полувреме! ЦСКА се оттегля с минимален аванс 1:0 срещу Берое на почивката. Преди нея гостите удариха греда, а Георги Йомов от домакините се контузи. 

45 – Две минути добавено време за първата част. 

44 – Митков центрира от фланга, но след рикошет Ганев улови безпроблемно. 

42 – Александър Василев от Берое получава първия жълт картон в срещата. 

42 – Удар с глава на Кукула, но Евтимов внимаваше и боксира над вратата, а след корнера не се стигна до нищо опасно. 

40 – Играта се накъса след поредица от нарушения и грешни подавания. Сега Тибо Вион фаулира Георги Ангелов в центъра на терена. 

37 – Контузия в ЦСКА. Георги Йомов получи травма и напуска терена, отстъпвайки мястото си на Митко Митков. 

34 – Претенции за дузпа на гостите, но такава не последва дори след разглеждане на ситуацията с ВАР. 

31 – Опасно центриране на гостите от статично положение, но защитата на ЦСКА се справи, след което домакините опитаха извеждащ пас към Кайседо, но вратарят на Берое излезе далеч пред пеналта, за да изчисти с глава. 

27 – Разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, но Вион се намеси решително и чисти в тъч.

21 - Занев опита центриране, но толкова неточно, че след това от яд изрита флагчето за изпълнение на корнер. 

18 - Обещаваща контраатака на гостите, но Камбуров реши да стреля, вместо да подава, а това се оказа грешно решение, защото ударът му бе блокиран от защитник на ЦСКА. 

16 – Засада на Георги Йомов след прехвърлящ пас на Амос Юга.

14 – БЕРОЕ УДАРИ ГРЕДА! Конте получи пред границата на пеналта и влезе с дрибъл, след което стреля по диагонала, но топката рикошира в далечния стълб – късмет за ЦСКА.

12 – Контраатака на Берое, която бе спряна с добра намеса от вратаря Евтимов. Той напусна границата на наказателното си поле, за да изчисти. После се стигна до корнер, с който обаче „червената“ отбрана се справи. 

8 – Добра атака на ЦСКА, в която се включи и Занев. Кайседо бе изведен на стрелкова позиция, но не сполучи с изстрела си по диагонала и праща топката далеч от вратата на гостите. 

4 – ГОООЛ ЗА ЦСКА! Тиаго Родригес центрира от свободния удар, след което Жорди Кайседо игра едва забележимо с глава и топката въпреки това спря в мрежата на гостите от Стара Загора.

3 - Сега Хасани фаулира Кайседо на около 2 метра от ъгъл на наказателното поле. 

2 - Берое отговори с контраатака, при която Камбуров се опита да изведе Хасани, но Синклеър се бе върнал и пресече паса, а после Занев овладя ситуацията - тъч за "червените".

1 - Точно 59 секунди бяха нужни на ЦСКА, за да отправи първия удар в срещата. Отправи го Тибо Вион от границата на наказателното поле, но прати топката малко над вратата на Берое. 

1 - Начало на мача!

0 - Двата отбора вече излизат на терена, срещата ще започне до минути, но преди това капитанът на домакините Петър Занев бе награден с плакет, тъй като мачът днес ще е и последен в кариерата му на "Армията".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки