Светослав Дяков вече е футоблист на Пирин

Вижте подробности

Светослав Дяков вече е футоблист на Пирин

Светослав Дяков е първото попълнение на Пирин за новия сезон, обяви официалният сайт на благоевградчани. Опитният полузащитник се присъединява към „орлетата“ с договор за една година. 


Дяков идва от Лудогорец, с чийто екип спечели десет поредни шампионски титли на България.


"Тук се чувствам като вкъщи. Това е истината. Това е отборът, който ми е помогнал да стана това, което съм, отборът, който ми даде началото. Щастлив съм, и съм развълнуван, че се връщам в Пирин и отново ще мога да помогна. Благодаря на г-н Тасков и на всички в клуба за хубавите думи и за топлото посрещане. От моя страна остава да оправдая доверието, тъй като отговорността не е малка. Сигурен съм, че всички заедно ще работим за благото на Пирин“, каза Светослав Дяков пред Пирин ТВ.


"Днес се чувствам много емоционално, защото един човек, чието сърце е тук, легенда на българския футбол, се завърна в родното гнездо. Като футболист всички познават Съни Дяков, но аз искам да обърна внимание повече на Съни като човек. Искам да отправя едно послание към всички млади футболисти в България – бъдете като Съни Дяков. Удоволствие е да се работи с него. Разбрахме се с два телефонни разговора, въпреки че нямаме практика да преговаряме по телефона с футболистите. Финансовите условия остават на заден план, водещо е желанието му да се върне в Пирин и да помогне на отбора“, каза при подписването на договора изпълнителният директор на Пирин Таско Тасков.


По случай транфера мениджърът на Пирин Уорън Фийни заяви: "Много съм щастлив, че приличаме играч от ранга на Светльо Дяков в нашия футболен клуб. Той е изключителен футболист с манталитет на победител и мисля, че неговото идване ще обогати още повече класата на нашия отбор. Радвам се, че вече е част от Пирин (Благоевград) и му пожелавам успех“.


За родения в Благоевград бивш капитан на националния отбор това ще бъде втори период в Пирин. Дяков започва кариерата си в школата на “орлетата“, а след това дебютира за представителния отбор през 2004 година. В следващите 4 години носи екипа на Пирин, след което преминава в Локомотив (София). За националния отбор на България играе в периода между 2012 и 2017 година.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки