Царско село и Ботев Пловдив не се победиха (ВИДЕО)

"Царете" губят шансове за седмото място

Царско село и Ботев Пловдив не се победиха (ВИДЕО)

Царско село и Ботев Пловдив завършиха наравно 0:0 в двубой от поредния кръг на плейофите в efbet Лига. Така "царете" остават на 5 точки от Черно море, който е и с мач по-малко. Двата отбора спорят за седмото място, което дава право на бараж за евротурнирите.


"Канарчетата" пък досега бяха в серия от 5 поредни загуби в efbet Лига и продължават без успех след равенството днес.


Още в 1-ата минута гостите можеха да поведат, след като Атанас Илиев бе изпуснат отляво и върна към Маркиньос, но ударът му бе избит от Джони Пласид. Осем минути по-късно Реда Рабей нахлу отляво в наказателното поле и пусна топката покрая излезлия да го пресрещне вратар на Царско село. Притичалият Иван Бандаловски обаче изби лекия му удар.  


Домакините отговориха с индивидуален пробив в 15-ата минута на Кавдански през центъра, завършил с шут на Димитър Костадинов, който обаче бе отклонен в корнер.


Грешките в отбраната на Царско село продължиха и при една от тях в 36-ата минута Маркиньос изведе Атанас Илиев на отлична позиция, но ударът му бе слаб и право в ръцете на Джони Пласид.




Три минути преди почивката Джонатан Перейра не успя да се възползва от поредния подарък, след като от непосредствена близост прати топката в аут. 


В последните секунди на първата част с добра изява блесна и вратарят на Ботев Пд Янко Георгиев. Андерсон получи хубав пас от Манев и шутира, но стражът на "канарчетата" беше добре позициониран и изби.


Най-чистото голово положение през второто полувреме се откри пред отбора на Ботев в 67-ата минута. Емануел Току намери Реда Рабей в наказателното поле. Халфът не пое много добре, но все пак шутира, а Джони Пласид се отчете със страхотна намеса. 



В 82-ата минута Андерсон Кордейро влезе в наказателното поле, но Янко Георгиев внимаваше, излезе напред и отрази удара му по земя. Ботев отговори в ответната атака с удар на Джонатан. Топката дойде назад за бразилеца, но той все пак успя да нанесе шут, който беше блокиран от Мартин Кавдански.


ЦАРСКО СЕЛО - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Царско село: Джони Пласид,  Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Панайотис Лука, Лъчезар Балтанов, Андерсон Коста, Димитър Костадинов, Емануил Манев, Луис Педро, Дилан Мартенс, Иван Бандаловски


Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Па Конате, Виктор Генев, Хосе Мартинс, Атанас Илиев, Мишел Еспиноза, Емануел Току, Реда Рабей, Станислав Работов, Атанас Чернев

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки