ДФК „Приятели“ събра таланти и легенди на футбола на детския празник

Треньорът на Черно море Илиан Илиев беше един от специалните гости на събитието

ДФК „Приятели“ събра таланти и легенди на футбола на детския празник

 На връх Деня на детето легенди на футбола присъстваха на стилното тържество в спортен комплекс „Студентска“, с което Детски футболен клуб „Приятели“ официално промотира своята дейност.

Участниците на световни и европейски първенства Илиан Илиев и Милен Петков, една от иконите на Спартак Пламен Казаков, шефът на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев и помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов бяха сред тези, които поздравиха талантите и им пожелаха успех в Царя на спортовете.

В забавен разговор с децата Илиан Илиев си припомни как на същия този терен преди години се е развивал като дете и юноша на школата на Черно море.

Създадохме футболния клуб, за да изкараме децата от компютърните зали и да популяризираме футбола. Искаме да научим нашите деца на А и Б във футбола, да придобият първи футболни навици и да развиваме качествата им. Но най-важно е всички, които са при нас, да са здрави, да бъдат приятели и да имат добри взаимоотношения, каза учредителят на клуба Радостин Димов.

Той, Бойко Косев, Калоян Димитров и Ивайло Маринов са и четиримата треньори, които работят с подрастващите.

В ДФК „Приятели“ записват деца, родени след 1 януари 2010 година, като тренировките се провеждат във вторник, четвъртък и петък от 19 до 20,30 часа на терените на спортен комплекс „Студентска“ (бившият стадион „Жечка Карамфилова“).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки