ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

ФК „Дунав“ вече официално е на русенската общественост.

Така може да се обобщи случилото се по време на Общото събрание на футболния клуб.

То се проведе в представителната зала „Европа“ на една от емблемите на Русе – Доходното здание.

Настоящето и бъдещето на клуба обсъждаха и гласуваха както присъствено, така и онлайн неговите членове, хора, които по един или друг начин са израснали на стадиона – с фенските емоции на трибуните и с тези от игралното поле.

Отчетено бе свършеното през последната година, в която най-важното беше „Дунав“ да бъде съхранен заедно с всички над 350 трениращи деца и изграден само и изцяло от възпитаници на клубната Академия представителен мъжки отбор.

В тази връзка Деян Йорданов отчете, че понастоящем „Дунав“ е един от най-големите футболни клубове в Северна България.

Мартин Цирков добави, че продължава и активната кампания в русенските училища за увеличаване на широката основа от деца, които да се развиват и налагат както в елитните възрастови групи, така и в първия отбор.

„С този подход е въпрос на време „Дунав“ да се върне там, където му е мястото – в професионалния футбол“, коментира капитанът Диян Димов.

Приет бе бюджетът за сезон 2021/ 2022, който предвижда 260 хил. лв., за да атакува мъжкият отбор промоция във Втора лига и 177 хил. лв. за 14-те възрастови групи в Академията. Очертани бяха основните рискове, които да натежат с повече разходи и възможности, които могат да се търсят за повече приходи.

Отдадено бе необходимото за помощта, която оказват към момента феновете с редовния си членски внос, както и партньорите „Ефбет“, „Уинбет“, „Мегахим“, „МАПЕЙ България“, „VDB Metal”, „Дунавски драгажен флот“, „Ас-Строй“, „Ultra Creative”, „Астра Биоплант“, „Геокомерс“, „Prosport 10“, „Craft Oil”, „Green Courier”, „DoppelHerz”, „Хигия“.

Утвърдено беше новото клубно ръководство с мандат до 2024 г. Начело, като пръв сред равни застава председателят на Управителния съвет Диян Димов, който през последните години е най-разпознаваемото име, свързано с Русе във футболните среди у нас. Негови заместници, които ще се ангажират с оперативната и административна дейност ще са Деян Йорданов, който бе основният мотор за съхраняване на клуба през последната година и младият русенски предприемач Мартин Райков.

В УС влизат още директорът на Академията на „Дунав“ и един от най-добрите млади треньори в България към момента Мартин Цирков, Венелин Иванов, специализирал международна бизнес администрация и логистика във Виена, Андрей Кючуков, специалист в областта на публичните комуникации и член на Европейската мрежа за диалог с феновете, и Нели Йорданова от фен клуба „Дунав завинаги“.

Избрано бе и Постоянно представителство на Общото събрание в състав  Велизар Кънчев, Росен Моллов, Стилян Петров и Васил Златев.

„Новоизбраният орган за обществен контрол освен надзорните функции ще има и консултативен характер като своеобразна „фокус група“. Когато ръководството на клуба вземе дадено решение, то ще бъде отнасяно до Постоянното представителство на Общото събрание, а след попълване на квотите, и до Надзорния съвет за мнение. Това е смисълът да сме community-based футболен клуб. Следващите решения ще бъдат в посока попълване на експертния състав в клуба с още нови попълнения, които със своя авторитет, експертиза ще помогнат да изведат „Дунав“ на следващото ниво. Време е за реална подкрепа. От всички“, коментира Деян Йорданов.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки