Стойка Кръстева: Не съм си свършила още работата

„Целта ми е да взема 400 точки от тази квалификация, защото това е много важно, за да бъда поставена в схемата на олимпийските игри“

Стойка Кръстева: Не съм си свършила още работата

Стойка Кръстева ще участва за втори път в кариерата си на олимпийски игри.

След дебюта през 2012 година в Лондон, двукратната европейска шампионка и носителка на два сребърни световни медала си осигури място и в Токио след месец и половина.

Родната звезда спечели квота за японската столица, достигайки до полуфиналите на европейската квалификация в Париж. Утре тя ще срещне за място на финала там туркинята Бусе в категория до 51 килограма.

Пред сайта на БФ Бокс Стойка изрази задоволството си от постигнатия успех, но призна, че все още не си е свършила работата във френската столица.

„Доволна съм, защото прескочихме първата цел, но ще се чувствам още по-добре след финала. Целта ми е да взема 400 точки от тази квалификация, защото това е много важно, за да бъда поставена в схемата на олимпийските игри и да се размина с водещите имена там. Благодаря на министерството, на Българска федерация бокс, в лицето на г-н Красимир Инински, на треньорите – Ангел Ангелов и личния ми треньор Борислав Георгиев, на семейството и приятелите ми и на всички, които ме подкрепят. Все още не съм си свършила работата обаче. Пак казвам – целта не е напълно изпълнена. Надявам се, че като мине вторник, вече ще може да кажем, че сме реализирали целия план”, сподели Кръстева.

Тя допълни, че все пак един товар от плещите й е отпаднал, класирайки се за Токио. Там обаче целта ще бъде златен медал.

„През 2012-а бях на олимпиадата, но сега искам да съм олимпийски шампион. Не искам просто да присъствам там, каза още Стойка. В Лондон тя бе спряна на 1/4-финалите от бъдещата двукратна златна медалистка Никола Адамс, която прави доста сериозна кариера и при професионалистките.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки