ЖАЛКО: Бразилия отнесе България във Волейболната лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите със 7 загуби в 8 мача след 0:3 в Римини

ЖАЛКО: Бразилия отнесе България във Волейболната лига на нациите (ВИДЕО)

Българският национален отбор записа седма загуба във Волейболната лига на нациите, след като отстъпи пред олимпийския шампион Бразилия с 0:3 (16:25, 22:25, 12:25) в осмия си мач от турнира.

Срещата се игра в балона в Римини и бе втора за нашите от третия уикенд, а след нея съперникът ни оглави временното класиране, изпреварвайки досегашния лидер Полша.

„Лъвовете“ на Силвано Пранди пък остават на 14-а позиция в подреждането, със само един успех, а капитанът Цветан Соколов се завърна в строя, но не се включи в игра. 

Той пропусна и двубоя с поляците заради възпален нерв, който продължи да го измъчва и в крайна сметка той не можа да помогне на България да запише 15-и успех в 48 срещи с Бразилия.

„Трикольорите“ стартираха равностойно двубоя, но впоследствие загубиха с разлика първия и третия гейм, а във втория останаха на 22.

В началото срещата започна точка за точка, но при 7:7 бразилците нанизаха три поред и взеха преднина. Постепенно те повишиха оборотите и дръпнаха с 4 точки - 13:9. Диагоналът на съперника допусна грешка при атака и намалихме разликата на 3 точки - 10:13. Аспарухов спечели 11-а точка за България, но и бразилците върнаха 1 и резултатът стана 11:14. При 18:13 в полза на Бразилия Силвано Пранди взе прекъсване, за да мотивира момчетата да поемат по-сериозни рискове при началния удар.Лукарели след отличен сервис направи разликата още по-голяма и резултатът стана 19:13. Със значително по-добра игра и грешки от наша страна Бразилия спечели първия гейм с 25:16.

България стартира силно във втория гейм като поведе с 5:3, но бразилците се посъвзеха, за да намалят изоставането си. При първата техническа пауза България водеше с 8:6. Постепенно съперникът на "трикольорите" започна да играе по-добре и стигна до изравняването при 12:12. Атака в аут на Парапунов позволи на Бразилия да поведе с 14:13, но българите изравниха - 14:14. След аванс от две точки в полза на Бразилия, добра атака на Парапунов позволи на България да изравни до 16:16. В решителните моменти на втория гейм Бразилия поведе с 21:18. Въпреки самоотвержената игра на България в защита, бразилците дръпнаха с 23:20. С две поредни точки спечелени от Карягин и Къртев разликата беше намалена до 1 точка - 22:23 за съперника. Бразилия стигна до успеха и във втория гейм с 25:22.

В третия гейм отново България започна по-добре, но бразилците не позволиха да се откъснем и резултатът стана 7:7, както и в първата част. Бразилия натрупа аванс от три точки и дръпна с 11:8, а постепенно дистанцията се увеличи до 14:8. Лукарели направи 16-ата точка в третия гейм, а резултатът стана 16:9, а бралилците бяха постигнали 9 точки директно от сервис в тази част. Постепенно разликата набъбна на 10 точки - 21:11, а тази част беше и сякаш най-слабата от страна на българския отбор. Бразилия затвори гейма с 25:12 , а с това и мача с 3:0 гейма.

С най-голям актив за тима ни бяха Радослав Параунов и Аспарух Аспарухов с едва по 8 точки.

На 11 юни България среща Нидерландия в 16:00 часа, а олимпийските шампиони от Бразилия се изправят срещу световния първенец Полша в 22:00 часа.

БЪЛГАРИЯ - БРАЗИЛИЯ 0:3 (16:25, 22:25, 12:25)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Николай Колев – Владислав Иванов-либеро (Георги Люцканов)

БРАЗИЛИЯ: Фернандо Крелинг, Алан Соуза, Дъглас Соуза, Рикардо Лукарели, Флавио Жуалберто, Исак Сантос - Майке Реиш-либеро (Габриел Кавалкиевич, Маурисио Боржеш)

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки