Сензациите в пресата: Проектът за "Армията" е замразен

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Проектът за "Армията" е замразен

Най-интересните заглавия в родния печат днес:

Тема Спорт: Замразиха проекта за нова "Армия"

Проектът за изграждането на нов стадион на мястото на "Армията" е замразен. Учредяването на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия АД" също е зациклило и постъпки за птистъпване към подписването на каквито и да е договори няма нито от страна на ЦСКА, нито от държавата. Така от октомври 2019-та, когато бе анонсирано то да бъде образувано, вече повече от година и половина няма развитие около него. В момента ведомството е ръководено от служебния министър, чието единствено изказване по темата бе на 20 май и също индикира за стопирания процес. "Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това дружество между министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености, но до момента това общо дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Проверяваме какъв е случаят", каза той преди месец, но оттогава няма публично изявление по темата и никой дори не повдига въпроса. От "Армията" пък не излизат абсолютно никаква информация за строеца на нов стадион, като най-вероятно причината за мълчанието е пасивността на институциите и държавата. От ЦСКА бяха заявили готовност за инвестиции, като дори се спрягаше участието на датски консорциум. Към момента е ясно, че за строеж на нов "Арена ЦСКА" може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тема изобщо не е на дневен ред в последно време и дори от Борисовата градина спряха да я коментират. От началото на годината от червения клуб разко намалиха активността си по темата със стадиона. 

Тема Спорт: Драган Михайлович отказал на румънския шампион, за да остане в Левски

Вече е известно, че Драган Михайлович иска да продължи кариерата си в Левски, а според румънските медии, той наскоро е отклонил оферта от румънския шампион ЧФР Клуж. Швейцарецът е уверил ръководството, че иска да продължи да носи синия екип, въпреки, че е получил примамлива оферта от северната ни съседка. Това веднага вдъхва увереност във феновете на Левски, че на Михайлович са съобщени добри новини около новия собственик на клуба. Бранителят имаше възможност да не се завърнв в София, но не е пожелал да последва вече бившите си колеги Живко Атанасов, Начо Монсалве, Фейсал Рерас, Насиру Мохамед и Ребин Сулака. Михайлович дойде в Левски като преотстъпен от АПОЕЛ Никозия, но и контрактът му с кипърския клуб изтече и вече е свободен агент. През пролетния полусезон швейцарецът с босненски корени изигра 15 двубоя за сините във всички турнири. 

Мач Телеграф: Сираков почнал преговори със спонсори за план "Б"?

Собственикът на Левски Наско Сираков вече е започнал да работи по план "Б" за оцеляването на клуба. В основанта ан въпросната стратегия, която не включва милионите, обещани от Джоузеф Диксън, е намирането на нови спонсори. Нещо, което Наско Сираков търси безуспешно от първия си ден на "Герена" като собственик, но и сега е в основата на плана му за оцеляване на клуба. За пореден път се твърди, че се преговаря с две мощни фирми, които искали да стават спонсори на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки