Интер започва офанзива за Жорди Алба

"Нерадзурите" ще трябва да заместят Коларов и Ашли Йънг

Интер започва офанзива за Жорди Алба

 Интер има сериозен проблем с лявата част на защитата, поради възрастта на Александър Коларов (35) и Ашли Йънг (36). Шампионът на Италия смята, че няма по-подходящ за тази позиция от Алба. И Интер, и Барселона се намират в деликатна финансова ситуация, поради което включване на други играчи в сделката е неизбежно.

В отбора на Барселона гарантирано място за следващия сезон имат само Лионел Меси, Марк-Андре тер Стеген и новите попълнения. Жоан Лапорта вече сподели, че всеки един от играчите ще трябва да намали заплатата си, включителни и Меси, който се очаква скоро да преподпише с каталунския клуб.

Макар Жорди Алба нееднократно да е заявявал желанието си да приключи кариерата си в Барселона, Интер ще опита да го привлече, знаейки, че „каталунците“ искат да се отърват от големите заплати на ветераните си.

Алба в момента е твърд титуляр в селекцията на Луис Енрике на Европейското първенство, където „Ла Фурия Роха“ ще се бори до последния кръг за класирането си в елиминационната фаза. Иберийците ще изиграят третия си мач от груповата фаза днес от 19:00ч. българско време на „Ла Картуха“ в Севиля.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки