НАЙ-НАКРАЯ! Меси и Аржентина вдигнаха Копа Америка! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Анхел Ди Мария е големият герой за гаучосите на "Маракана"

НАЙ-НАКРАЯ! Меси и Аржентина вдигнаха Копа Америка! (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Чакането за Аржентина и Лионел Меси свърши! “Гаучосите” триумфираха с трофея от Копа Америка, след като победиха с 1:0 на финала на “Маракана” Бразилия с гол на Анхел ди Мария в 22-ата минута. Така Аржентина спечели Копа Америка за първи път от 1993 година насам. Голямата новина е, че “албиселесте” вдигна първи значим трофей в ерата на Лионел Меси, който е бил едва шестгодишен, когато за последно Аржентина постигна успех на Копа Америка. Суперзвездата на Барселона имаше до този момент участия в три финала на Копа Америка с Аржентина - през 2007 г., 2015 г. и 2016 г., но всички те бяха загубени. Тази вечер обаче прокобата беше развалена и то по най-добрия начин - с успех над вечния континентален съперник в леговището му, където Бразилия не познаваше загуба в официален мач от 1950 година насам. 

След края на мача Меси полетя във въздуха от ръцете на своите съотборници, докато звездата на Бразилия Неймар напусна разплакан терена. Двамата обаче успяха да си разменят прегръдка, с което показаха голямото си приятелство.Двубоят се изигра пред ограничен брой зрители заради мерките срещу коронавирусната инфекция. Двата тима се “захапаха” от първата минута. Още в началото Николас Отаменди фаулира Евертон, но реферът Естебан Остоич от Уругвай даде знак играта да продължи. Това сякаш окуражи Фред да действа по-грубо срещу Монтиел и получи първия жълт картон в мача.

Играта продължи да е доста груба, като нарушенията бързо станаха двуцифрено число, а всяко отиграване на топката от страна на Меси беше бурно освирквана от бразилските фенове на трибуните. В 15-ата минута Неймар влезе в разговор със съдията, като се оплака, че е бил дърпан за шортите, но Остоич не му обърна внимание. Така се стигна до 22-ата минута, когато Аржентина откри след първата си по-добра атака. Анхел ди Мария получи топката пред наказателното поле, напредна и с техниен удар с левия крак успя да прехвърли стража на Бразилия Едерсон за 1:0.

“Селесао” се опита да упражни натиск. Каземиро стреля отдалеч, но право в ръцете на стажа Емилиано Мартинес. Последваха две положения пред вратата на Едерсон, но Акуня и Меси не успяха да се възползват. В 34-ата минута Бразилия получи право да изпълни пряк свободен удар, но изстрелът на Неймар срещна стената. Три минути по-късно голмайсторът за Аржентина притесни феновете на “албиселесте”, като се хвана за ахилеса с болезнена гримаса, но в крайна сметка продължи игра.В самия край на полувремето пред Бразилия се откри възможност. Неймар изпълни ъглов удар, Ришарлисон насочи топката към далечната греда, но там нямаше кой да се възползва. Така първата част завърши при резултат 1:0 за Аржентина.


След паузата аржентинците се опитаха бързо да решат мача. Меси намери добре Ди Мария в наказателното поле, но този път Едерсон блокира удара му. Така се стигна до 52-ата минута, когато Ришарлисон вкара топката в мрежата на Аржентина, но голът не беше зачетен заради засада. Играта продължи да е доста груба, като на всеки две минути средно до този момент имаше нарушение. След около час игра аржентинците оставиха на съперника да владее повече топката и инициативата, като разчитаха на контраатаки. С наближаването на края на мача дисциплината в редиците на Бразилия спадна, а футболистите се изнервиха. Ренан Лоди и Лукас Пакета получиха набързо жълти картони за грубо влизане и удар с лакът.

Тите прибегна до смени, като в игра влядоха Емерсон и Габриел Барбоса. Лионел Скалони също извърши смени, като пусна защитници за сметка на офанзивни играчи.

В 88-ата минута Меси можеше да сложи точка на спора, но пропусна да порази целта от близка дистанция след подаване на Родриго де Паул. Напрежението на терена растеше, а реферът даде цели пет минути продължение. В тях бразилците опитаха всичко по силите си да стигнат поне до дузпи, но в крайна сметка напуснаха разплакани терена, а радостта този път беше в лагера на Аржентина.

 

Головете на Лионел Меси от Копа Америка 2021

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки