Ботев Пд приема Пирин в непредвидим сблъсък

Двубоят започва в 18:45 часа

Ботев Пд приема Пирин в непредвидим сблъсък

 Отборите на Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг в първия си мач от новия сезон в Efbet Лига. “Канарчетата” не впечатлиха през изминалата кампания, но сега имат много по-сериозни амбиции и се надяват да стартират с победа, която да им вдъхне самочувствие преди тежката програма в следващите седмици. Наскоро Антон Зингаревич официално придоби 99% от акциите на клуба, а звездата Тодор Недлев поднови договора си и това дава повод за оптимизъм на феновете. 

 
Срещу Пирин на пловдивчани няма да им е никак лесно, защото “орлетата” разполагат с един от най-опитните състави в елита. Тимът от Благоевград няма да е типичният новак. Бившите национали Николай Бодуров, Станислав Манолев, Петър Занев и Светослав Дяков притежават опит и класа, които са гаранция, че Пирин ще бъде фактор в първенството. Наставникът Уорън Фийни може да разчита и на други доказани имена, повечето от които също са рожби на местната школа. 
 
 
Ботев не впечатли в контролите, макар да е ясно, че резултатите в тях не са показателни за състоянието на отборите. “Жълто-черните” направиха три поредни равенства 1:1 срещу Зоря (Луганск), Пролетер (Нови Сад) и Левски, а в последната си проверка отстъпиха с 2:3 на Царско село. Пирин игра срещу по-слаби съпрници, като разгроми с по 6:1 Марек и Нефтохимик, надви с 1:0 Спартак (Варна), а преди седмица направи нулево равенство с Царско село. 
 
Шефовете на Ботев успяха да картотекират навреме най-новото попълнение Самуел Супрайен, но той със сигурност няма да е титуляр довечера. Тримата защитници ще са Виктор Генев, Атанас Чернев и Станислав Работов, а Филип Филипов и Мите Цикарски ще имат за задача да играят по двата фланга. В предни позиции Валентич ще заложи на Атанас Илиев и Антоан Бароан, а малко зад тях ще играе Маркиньос. 
 
 
Пирин ще бъде без контузения Александър Дюлгеров, но Уорън Фийни не може да се оплаче от липса на избор. Занев и Дяков ще направят повторен дебют за “орлетата”. В атака Гурам Гощелиани най-вероятно ще бъде предпочетен пред Преслав Йорданов, а Станислав Манолев ще бъде в ролята на офанзивен халф. 
 
Ботев и Пирин не са се срещали в официален мач от 2017 година, когато “канарчетата” спечелиха с 2:1 в Благоевград. По-рано през същия сезон пък “орлетата” се наложиха с 1:0 като гост. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки