ДРАМА НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": ЦСКА "възкръсна" с вратарска грешка и VAR, Пенев изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Любо стигна до 4:2 след обрати, Наумов спаси 10 положения, но пусна левашки гол

ДРАМА НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": ЦСКА "възкръсна" с вратарска грешка и VAR,  Пенев изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 4:2 в зрелище на ст. "Васил Левски" от първия кръг на efbet Лига. Тимът на Любослав Пенев "възкръсна", след ката губеше в резултата до 72-ата минута. Тогава Даниел Наумов допусна левашка грешка. Преди това той извади десетина положения, но този път се провали. Това даде криле на гостите, които забиха още две попадение до края и стигнаха до триумфа. Лазар Марин от ЦСКА 1948 беше изгонен в 82-ата минута, а две преди края на редовното време червен картон получи и Любо Пенев. 
 
 
Успехът със сигурност ще внесе спокойствие в лагера на ЦСКА, който стартира с 0:4 от Лудогорец с 0:4 за Суперкупата и 0:0 с Лиепая в Лигата на конференциите.  
 
Щабът на гостите не можеше да ползва контузените Мено Кох, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс, Валентин Антов и Тибо Вион, а Георги Йомов беше наказан. Изненадата бе появата на Радослав Живков като  титуляр вместо Жорди Кайседо.
 
ЦСКА започна по-добре мача, владееше повече топката и в четвъртата минута можеше вече да води в резултата. След късо изпълнение на ъглов удар Греъм Кери стреля към вратата, но Даниел Наумов се намеси отлично и спаси. Последва пряк своден удар, а топката беше поставена на метър-два пред наказателното поле. Кери се нае с изпълнението, което се отби в стената.
 
 
Далечен изстрел на Вилсхуд в седмата минута беше уловен от вратаря на ЦСКА 1948. Централният нападател Валентин Йосков се измъкна от Юрген Матей и нанесе шут, който обаче беше блокиранот бранител на ЦСКА. 
 
В 16-ата Йон Баи пусна извеждащ пас към Вилсхуд, който си освободи простравство за стрелба, но прати топката встрани от вратата. Пет след това Кери стреля под гредата. Даниел Наумов обаче отново демонстрира класа и извади изстрела му в ъглов удар.
 
По-добрата игра на ЦСКА даде резултат в 29-ата минута. Йоан Баи отбеляза първия си гол с екипа на тима от ст. "Българска армия". Греъм Кери открадна топката от играч на ЦСКА 1948 и подаде към французина, които с диагонален удар откри резултата. 
 
 
Скоро след това гостите можеха да вкарат още един гол след нова грешка при изнасянето на топката от страна на съперника. Радослав Живков се озова очи в очи с вратаря, но стреля в аут. В 40-ата минута ЦСКА 1948 стигна до най-доброто си положение от началото на мача. Ударът на Георги Русев обаче мина встрани от вратата. В добавеното време Наумов пък спаси удари с глава на Живков и Амос Юга.
 
Само две минути слез подновяването на играта ЦСКА 1948 изненадващо изравни резултата. След центриране от корнер бившият футболист на ЦСКА Ивайло Чочев успя засече топката с глава и я прати в мрежата на Густаво Бусато - 1:1!
 
Поредната добра изява на Наумов не позволи на Йоан Баи да вкара втория си гол в 51-ата минута на мача. Французинът получи подаване от Кери и стреля, но стражът спаси. Шест по-късно Радослав Живков задържа Ивайло Чочев в наказателното поле и Валентин Железов веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Ивайло Чочев, който не остави шанс на Бусато - 2:1. 
 
 
ЦСКА изравни резултата в 72-ата минута. Мазику отне в средата на терена и подаде към Иван Турицов, който стигна до наказателното поле, където съперников играч го блокира. Топката обаче попадна в Амос Юга, който с далечен удар изненада Даниел Наумов. Националът не се намеси по на-добрия начин и категоричво може да бъде винен за попадението.
 
В заключителните минути ЦСКА стигна до успеха. След удар на Юга футболист на ЦСКА 1948 игра с ръка в наказателното поле. Главният арбитър прегледа ситуацията с VAR и отсъди дузпа, като показа втори жълт картон на Лазар Марин, който трябваше да напусне терена. Юрген Матей изпълни дузпата и реализира - 2:3! В 88-ата минута треньорът на Любослав Пенев бе изгонен от скамейката на "червените", след като вкара втора топка на терена, с което забави играта. Късно в добавеното време Жорди Кайседо се измъкна зад отбраната на ЦСКА 1948 и оформи крайния резултат.
 
 
 
ЦСКА 1948 - ЦСКА 2:4
0:1 Йоан Баи (29)
1:1 Ивайло Чочев (47)
2:1 Ивайло Чочев (58-д.)
2:2 Амос Юга (72)
2:3 Юрген Матей (85-д.)
2:4 Жорди Каъседо (90+4)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 5. Махаил Минков, 25. Георги Ангелов, 3. Димитър Пиргов, 22. Димитър Илиев, 7. Марио Топузов, 88. Мартин Хайдаров, 8. Ивайло Климентов, 10. Георги Русев, 33. Галин Иванов, 98. Валентин Йосков
 
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 7. Йоан Баи, 30. Яник Вилдсхуд, 22. Радослав Живков, 8. Греъм Кери

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки