Лудогорец излиза на поправителен срещу Мура в Разград

"Орлите" записаха 0:0 преди седмица в Словения

Лудогорец излиза на поправителен срещу Мура в Разград

 Тази вечер в 21:00 часа Лудогорец приема Мура в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският шампион не успя да изкове особено добър турнирен резултат в гостуването си в Словения, като срещата преди седмица завърши 0:0. Сега “Орлите” ще имат доста работа за вършене, за да вземат задължителна победа, с която да си осигурят място в следващата фаза на турнира.

“Зелените” се нуждаят от победа тази вечер, защото тя ще им гарантира и доста солиден приход в касата на клуба. Успехът ще донесе минимум 2,94 милиона евро на разградчани, тъй като освен преминаване в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отборът вече ще е сигурен участник в групите на новия турнир - Лигата на конференциите. Това е така, защото дори и да отпаднат в следващия етап на ШЛ, “Орлите” отиват в плейофа на Лига Европа. Ако и там загубят и не успеят да влязат в групите, те продължават в директно в групите на Лигата на конференциите, а всеки отбор, достигнал до тази фаза на третия по сила турнир на УЕФА, получава въпросната сума, която вече споменахме.

“Орлите” могат да се считат за фаворит преди този мач, поне на хартия. Те са по-опитният отбор, който разполага и с по-качествени футболисти. Освен това Мура се представя трагично в първенството на Словения и загуби и двата си мача от началото на сезона, като се намира на последното място.в класирането. Това обаче може да бъде и нож с две остриета. Словенците може и да са разклатени от лошата си форма, но може и да излязат пределно мобилизирани, в опит да излязат от трудната ситуация, в която се намират.През уикенда Лудогорец игра с различна схема, но сега се очаква Дамбраускас отново да заложи на познатото 4-2-3-1, като вероятно ще видим и някои промени в единайсеторката. На вратата ще се завърне Кахлина, а пред него в защита ще действат Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Рокади ще има и в халфовата линия, където ще си партнират Стефан Баджи и Клод Гонсалвеш. Десподов и Текпетей ще бъдат на двете крила, а Каули ще изпълнява ролята на плеймейкър. Атаката пък ще води Сотириу.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки