Дамбраускас: Не трябва да сваляме крака от педала на газта

"Всички знаете колко голям тим е Олимпиакос, но не ни е страх да се надиграваме"

Дамбраускас: Не трябва да сваляме крака от педала на газта
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас беше изключително щастлив след триумфа на неговия отбор във втория кръг от Шампионската лига срещу Мура с 3:1.
 
„Беше много трудно. Реагирахме добре след допуснатия гол. Вкарахме красиви попадения, особено вториото, което обърна нещата в наша полза. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два много добри мача за нас. Мура пристигна днес организиран, с план. Накара ни да се чувстваме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те определено ни оказаха голям отпор. Липсваше ни малко енергия, острота, решителност. Времето повлия. Все пак успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Имаме още една възможност да направим следващата крачка по пътя към групите на Шампионска лига”, започна Дамбраускас.
 
„Вкарахме много рано в мача. Имахме ситуации, в които не се справихме добре. В други го правихме, но това се случва. Важно е да можеш да управляваш добре тези процеси. Имаше ситуации, в които Кахлина трябваше да се намесва. Това са моменти на късмет, организация. Мислехме повече за атаката и как да вкараме втори гол. Бяхме уверени, че ще го направим. Ако бяхме повели с два гола, щеше да е много по-лесно. В ДНК-то на Лудогорец е да вкарва колкото се може повече”, акцентира той.
 
„Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта. Щастлив съм, че вкарахме три попадения. Мисля, че се представихме на необходимото ниво. В двубоите от ШЛ трябва да сме по-умни. Няма как да игнорираме грешките и от утре започваме да работим над тях и да се готвим за следващия двубой, който не е по-малко важен”.
 
„Със сигурност имаме широчина и качество. Имаме един добре селектиран отбор, на който можем да разчитаме да правят разнообразни неща. Трябва да анализираме добре нашите противници. В крайна сметка се опираме до нас. Днес го направихме също и се радваме, че продължаваме напред. В крайна сметка имахме хора, които се появиха последните минути в двубоя и е важно за нас, че хора като Ману влизат и реализират. В предния мач започна отначало. Радвам се, че имаме хора, които оказват влияние върху срещите”, продължи треньорът.
 
„Всички знаете колко голям тим е Олимпиакос. Най-важното за нас е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Няма отбор, който да ни плаши и да се страхуваме да се надиграваме. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри, вълнувайки нашите фенове с футбола, който играем. Щастливият играч е добър играч.", каза още Дамбраускас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки