Марин Минчев: Локо Пловдив ще победи и в Чехия

"Пожелавам им успех срещу Словачко", заяви футболистът на Спарта Прага

Марин Минчев: Локо Пловдив ще победи и в Чехия

 Един от талантливите български футболисти зад граница – Мартин Минчев даде интервю за „Мач Телеграф“. В него той говори за кариерата си в Спарта Прага, както и за предстоящия реванш между Словацко и Локо Пд в Лигата на конференциите. 
 

- Мартине, как си и какво се случва с теб в Прага?
- Благодаря, добре съм, здрав съм. Направихме хубава и тежка подготовка и се надявам след нея да направим силен сезон.
 
- Свикна ли вече с отбора, с града и как премина адаптацията ти?
- В първите ми 6 месеца тук не можах да открия почти никакви разлики между България и Чехия, както и между Варна и Прага, защото всичко беше затворено. Много строги мерки бяха взети срещу пандемията. Отскоро ги разхлабиха. Убедих се, че Прага е много красив град и неслучайно е обичан от туристите. Но никога няма да кажа, че е по-красив от Варна. А и за разлика от Варна няма море.
 
- Кажи ни нещо за Словачко и за двубоя им с Локо Пд. Какво очакваш?
- Гледах първия мач в Пловдив и не съм изненадан от нищо. Локомотив Пд е по-силният отбор и ще продължи напред. Мисля, че могат да победят и във втория мач. В най-лошия случай ще завършат наравно. Пожелавам им от сърце успех. Словачко е отбор, който разчита много на тичане и на борба. Технически Локомотив е по-добър от тях.
 
- Помогна ли с нещо на Локомотив в разузнаването? Все пак в щаба им е един бивш твой съотборник в Черно море – Георги Илиев...
- Да, обаждаха ми се, говорихме. Спортно-технически не им бях много полезен, защото те повечето неща за тях си ги знаеха. Питах хора от щаба на отбора за новите им попълнения, защото те са по-важни, тъй като са отскоро в Словачко. Надявам се, че поне малко съм помогнал на Локомотив Пд. Пак казвам, че им желая успех, и мисля, че ще го постигнат.
 
- Каква е основната разлика между футбола в България и Чехия?
- В Чехия почти всички отбори правят едно и също – много тичане, много физика, много борба и въобще като цяло – директен футбол. Само Славия Прага и Спарта Прага се опитват да владеят по-трайно топката, да направят нещо по-красиво, по-технично, да има някаква изненада в действията.
 
- Следиш ли какво става в България и по-специално в Черно море? Смяташ ли, че след като не можаха да влязат в шестицата предните два сезона, този път ще са поне там?
- Следя, разбира се. Черно море си е клубът на сърцето ми и винаги ще ме интересува. За шестицата – надявам се тази година да успеят. Предните две не успяха заради лошо стечение на обстоятелствата. Мисля обаче, че се развиват добре, запазиха голяма част от отбора и през този сезон ще са по-силни. Само Илиан Илиев-младши напусна. Използвам случая да му пожелая успех в Аполон Лимасол. Дано получи шанс и да го използва.
 
- Надяваш ли се скоро да сте съотборници в мъжкия национален отбор с Илиан Илиев, тъй като теб продължават да те викат в младежкия?
- Естествено, че се надявам. Дано да играя по-редовно и по-добре и тогава нещата ще си дойдат на мястото.
 
- Дошло ли е време според теб някой да детронира Лудогорец в България или отново ще са шампиони?
- Не знам, Лудогорец ги следя най-вече заради моя приятел – Доминик Янков. Гледам предимно Черно море. А за битката за титлата какво да ви кажа – ЦСКА всяка година се канят да я взимат и все не успяват. Тази година пак може би ще са основният конкурент, но не мога да кажа дали ще могат да спрат доминацията на Лудогорец.
СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки