ОЧАКВАНО: Апоел Беер Шева изхвърли Арда с 4:0 в реванша (ВИДЕО)

Израелският тим показа класа и във втория мач

ОЧАКВАНО: Апоел Беер Шева изхвърли Арда с 4:0 в реванша (ВИДЕО)

Апоел (Беер Шева) размаза Арда с 4:0 в реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и с общ резултат 7:0 продължава напред в турнира.

Домакините взеха инициативата от началото и още в 5-ата минута развиха страхотна атака, при която топката стигна до Елтон Аколатсе, който с прецизен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

Арда можеше да изравни пет минути по-късно, когато Спас Делев шутира опасно от пряк свободен удар, но вратарят Ариел Харуш изби с вещина топката в корнер.

Българският тим продължи да атакува опасно и две минути след това Лъчезар Котев опита далечен удар, а Харуш отново се намеси блестящо.

В 27-ата минута Светослав Ковачев даде страхотен диагонален пас за Спас Делев, който преодоля играч на Апоел и остана сам срещу вратаря Харуш, който обаче спаси с крак удара.

Три минути по-късно израелците получиха право да изпълнят дузпа. Юджийн Анса напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Желев скочи на шпагат, но докосна топката с ръка и бе отсъден 11-метров наказателен удар. С изпълнението се зае Рамзи Сафури, който в 31-ата минута бе точен от бялата точка за 2:0.

Скоро след това Акулатсе проби отдясно в наказателното поле, излъга Милен Стоев и шутира, но Караджов се намеси и изби. Вратарят на Арда се намеси много добре и в края на първата част, предотвратявайки сигурен гол.

На почивката Николай Киров направи промяна, като пусна в игра Жуниньо на мястото на Иван Коконов, но това не промени кой знае с какво нещата на терена.

В 61-ата минута домакините можеха да направят разликата класическа, но Иван Караджов спаси удар с глава на Килтъенс, който засече центриране от фаул.

Пет минути по-късно Караджов направи ново феноменално спасяване след удар на Анса от близка дистанция. В 71-ата минута Караджов отрази удар на излезлия сам срещу него Дор Мича.

След това двама играчи на кърджалийци се хвърлиха в краката на Мича пред голлинията, но макар и паднал на тревата той успя да чукне кълбото с глава за Юджийн Анса, който се разписа за 3:0.

В 83-ата минута продължителна атака на домакините завърши с красив фалцов изстрел по диагонала на Ротем Атуел, който не остави шансове на Караджов и оформи крайното 4:0.

Апоел БШ - Арда 4:0
1:0 Аколатсе 5
2:0 Сафури 20
3:0 Анса 71
4:0 Хатуел 84

Стартови състави:

Апоел:
1. Харуш, 3. Килтьенс, 18. Тиби, 4. Магуел Витор, 30. Дадиа, 26. Гордана, 35. Барейро, 7. Сафури, 13. Анса, 11. Йехезкел, 14. Аколатсе

Арда:
12. Караджов, 4. Стоев, 71. Крумов, 8. Желев, 11. Георгиев, 27. Мартинов, 80. Котев, 20. Лозев, 11. Коконов, 9. Делев, 10. Ковачев

Невиждано: Хебър би Арда (ВИДЕО)

Синът на Любослав Пенев – Николас, донесе историческия успех

Безмилостен Левски размаза Арда на "Герена"(ВИДЕО)

"Сините" вкараха цели четири гола на противника си

Станислав Иванов: Не е вярно, че съм се разбрал с ЦСКА

„Трябва да се знае, че съм футболист на Арда“

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Пирин пусна билетите за мача с Арда

„Орлетата“ подканят привържениците си за подкрепа

Глобиха най-солено Локо Пд след кръга в елита

Наказаха играч на Марек за 12 мача, вижте всички решения на Дисципа

Ивайло Петков: Арда ще продължи да залага на млади български играчи

Вижте интервю със спортния директор

Ботев Пд с най-солени глоби след кръга, Левски отнесе 3 бона

Вижте всички решения на Дисципа

В Стара Загора: Берое и Арда закриват кръга

Мачът стартира в 21:15 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки