ВЪВ ВРАЦА: Син на бивш играч от ЦСКА разби Левски (СНИМКИ+ВИДЕО)

Доран Бабунски с два гола, огромно напрежение на Герена след втората загуба

ВЪВ ВРАЦА: Син на бивш играч от ЦСКА разби Левски (СНИМКИ+ВИДЕО)

Левски допусна втора поредна загуба в efbet Лига, след като при гостуването си на Ботев Враца беше победен с 0:2. Големият герой за врачани беше Дориан Бабунски, който отбеляза и двете попадения, а "сините" изпуснаха дузпа малко преди почивката.

Още в 5-та минута Дориан Бабунски даде преднина на домакините. Той получи центриране отдясно от Валери Христов, пребори се с Ивайло Найденов във въздуха и прати топката неспасяемо във вратата на Михайлов. 

Попадението даде още повече самочувствие на врачани, които определено играят по-добре в началните минути.Футболистите на Левски изглежда не очакваха подобно развитие на мача и до 20-та минута не успяваха да достигнат до ситуация за гол пред вратата на Красимир Костов.  

В 21-та минута Билал Бари вкара топката във вратата на Ботев Враца след центриране от пряк свободен удар. Нападателят обаче бе зад защитата и бе отсъдена засада. Впоследствие проверката с ВАР потвърди правотата на съдийското решение. 

Мирослав Маринов застраши вратата на Левски в 33-та минута, когато Христос Шелис сбърка при изнасянето на топката. Маринов пресече паса и напредна. Изстрелът му бе добър, но Михайлов плонжира и изби в ъглов удар. 

Левски получи правото да изпълни дузпа в 38-та минута. Здравко Димитров се строполи на тревата след контакт с Мартин Николов. Съдията не отсъди нищо, но получи помощ от ВАР и реши все пак да даде 11-метров наказателен удар. Борислав Цонев застана зад топката, но Красимир Костов реагира блестящо и спаси неговия удар. 



В ответната атака и Ботев Враца имаше претенции за наказателен удар, когато Иван Горанов дръпна фланелката на Бабунски в наказателното поле. Защитникът бързо пусна тениската на нападателя и дузпа не бе отсъдена. Това бе и последната ситуация за първата част.

В началото на втората част Борислав Цонев напусна контузен за сметка на Андриан Краев. Здравко Димитров опита късмета си, но шутът му в 50-та минута не затрудни Краси Костов. 

Ситуацията за Левски се усложни още повече в 58-та минута, когато Георги Александров извърши фал срещу Бабунски в наказателното поле. Станимир Тренчев не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар за втори път в мача. Бабунски застана зад топката и за разлика от Цонев се разписа - 2:0 за Ботев Враца.

Здравко Димитров опита да намали за Левски в 73-та минута, когато имаше добра възможност от пряк свободен удар. Изстрелът му се отби в стената и излезе в ъглов удар. В самия край Валери Божинов можеше да намали с глава, но ударът му мина над целта.

Така Ботев Враца събра 4 точки в класирането, докато Левски остава без нито един пункт на последното 14-то място. 

БОТЕВ ВР - ЛЕВСКИ 2:0
1:0 Бабунски 5
2:0 Бабунски 58

 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев Вр: Костов, Ничев, Миланов, Николов, Христов, Бауренски, Сержио Рамос да Силва, Василев, Тодоров, Маринов, Бабунски

Левски: Михайлов, Горанов, Шелис, Найденов, Славчев, Борислав Цонев, Димитров, Бари, Александров, Мартин Петков, Марин Петков
 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки