Сензациите в пресата: ЦСКА с една контрола в Банско, Кръстев спечели феновете с интервю

Ясен умува за трима в защита и за вратаря срещу Италия, Неделев навива Попето да се върне, Люси Киров пак вариант за Нефтохимик и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА с една контрола в Банско, Кръстев спечели феновете с интервю

Сензациите в пресата днес, сряда, 1 септември 2021 година:

„Тема спорт“: Ясен умува за трима в защитa

Селекционерът Ясен Петров най-вероятно ще заложи срещу европейския шампион на тактика с трима централни защитници. В последните мачове той гласува доверие на близнаците Петко и Андреа Христови, както и на Валентин Антов. Интересното е, че и тримата са "италиански възпитаници". В момента Петко е част от Специя, който играе в Серия А. Дълго време правата на 22-годишния футболист бяха държани от Фиорентина, който го пращаше под наем в Тернана, Бишелие и Про Верчели. Брат му Андреа пък в един период от кариерата си бе в Козенца, но се върна в Славия. През пролетта Валентин Антов пък бе преотстъпен на елитния Болоня от ЦСКА. Сега младокът е под наем във втородивизионния Монца, който след края на кампанията може да откупи правата му от армейците. Ясен Петров все още не е взел решение кой да бъде под рамката срещу Италия. Вероятните опции са две - Даниел Наумов или Николай Михайлов.

„Мач Телеграф“: Люси Киров пак вариант за Нефтохимик

Людмил Киров може да се завърне начело на закъсалия във Втора лига Нефтохимик Бургас, пише Котаспорт. Наставникът за втори път през тази календарна година ще поеме бургаския тим, след като преди това си тръбна със скандал. Той застана начело на Нафтата през март и спаси отбора от изпадане в Трета лига, но след края на сезона договорът му изтече и не бе подновен. Киров се завръща и като любимец на феновете, за които той бе най-подходящият наставник за отбора. Сега задачата му няма да е лека, след като Нефтохимик е на предпоследното 19-то място с актив от едва 4 точки след първите 8 кръга.

„Тема спорт“: Калоян Кръстев спечели феновете със старо интервю
Минути след като стана ясно, че ЦСКА ще привлече нападателя на Славия Калоян Кръстев, в социалните мрежи се завъртя интервю на нападателя, датиращо отпреди цели 7 години. На 29 юни 2014 г. Славия става шампион на България за юноши, родени през 1999 година. Белите побеждават именно армейците след 1:1 в редовното време и 4:1 при дузпите. Минути след като получава златния си медал, Кръстев говори пред медията, отразила двубоя.
"От София съм. Прекарах 3 години в школата на ЦСКА, а от няколко сезона съм в Славия. Винаги мачовете с армейците са по-специални за мен, защото аз съм си от ЦСКА. Сърцето ми е от ЦСКА." Освен интервюто сред червените привърженици се приема с радост и статистиката на Кръстев срещу вечния враг Левски. Таранът е автор на три победни гола за Славия срещу сините. През изминалата кампания донесе 1:0 в домакинството на белите за първенство, а впоследствие изхвърли Левски и от турнира за Купата на България след гол за 2:1 8 89-ата минута в "Овча купел". В първия кръг на настоящия сезон отново Кръстев донесе победата на Славия, този път на "Герена". Нападателят оформи крайното 2:1 в 68-ата минута.

„Мач Телеграф“: ЦСКА с една контрола в Банско

ЦСКА ще изиграе една контрола по време на лагера в Банско, който ще продължи до 7 септември. Възпитаниците на Стойчо Младенов, ще мерят сили с тим от региона, но към момента няма яснота кой ще е съперникът на „червените“. Двубоят е плануван за 6-ти септември.

„Тема спорт“: Кръстев подписа дългосрочен договор
Калоян Кръстев подписа дългосрочен договор с ЦСКА и бе обявен официално като седмото ново попълнение на тима. Освен трансферна сума, подобна на платената за Георги Йомов преди година, досегашният му клуб Славия ще получи и процент от бъдещ трансфер на нападателя. За титулярно място на върха на червената атака Кръстев ще се бори с Жорди Кайседо, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов. Не е изключено, ако ЦСКА не успее да привлече нов флангови футболист, Стойчо Младенов да използва някои от нападателите си на крилото, както направи с Ахмед Ахмедов срещу Черно море.

„Мач Телеграф“: И Неделев навива Попето да се върне
Тодор Неделев, който се завърна в националния отбор след продължителното възстановяване от контузия, не спира да навива своя приятел Ивелин Попов да се върне в националния отбор. Бившият капитан поддържа връзка и със селекционера Ясен Петров. Последният на няколко пъти публично декларира, че вратите на тима са отворени за 33-годишният нападател. Той вече също е здрав и започна да играе за руския Сочи и показва, че връща формата си. Очакванията са, ако Ивелин продължи да се изявява редовно в своя клуб, да се присъедини към националния отбор за двубоите през октомври. Тогава гостуваме на Литва на 9-и и приемаме Северна Ирландия на 12-и. Всяка точка би била от значение не само за самочувствието на тима, но и за подобряване на рейтинга преди жребиите за следващите квалификации. Самият Попов не спира да поддържа връзка с Неделев, Десподов и още някои от бившите си съотборници и ги надъхва за добро представяне в предстоящите срещи.
 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки