ИЗВЪНРЕДНО: Бербатов се яви в прокуратурата за сигнала срещу БФС

Вижте коментара му по случая

ИЗВЪНРЕДНО: Бербатов се яви в прокуратурата за сигнала срещу БФС

Димитър Бербатов се яви в Районната прокуратура в София. Той е призован във връзка със сигнала срещу Борислав Михайлов.

Бербатов подаде сигнал, че клубове са притискани и дори принуждавани да се откажат от искането за свикване на конгрес на футболния съюз през есента. Така беше обявено, че конгресът ще бъде през пролетта на следващата година.

По сигнала вече беше разпитан президентът на футболната централа Борислав Михайлов, който отхвърли твърдения.

„Вие чухте когато един представител на отборите говори публично. Излезе и каза за какво става въпрос. И ние сме тук, за да добавим по тази тема, помолиха ни да дойдем и напълно нормално - ще кажем, каквото са ни казали клубовете“, заяви Бербатов пред БНТ.

„После вече всичко зависи от хората, които ще работят по това нещо. В крайна сметка клубовете искаха помощ, ние можехме да откажем или да се опитаме да помогнем, което и направихме“, допълни той и бе запитан защо се случва всичко това в българския футбол и кой губи.

„Всички губим. Кой иска да се занимава с такива неща? С цялото ми уважение, разбира се, и да идваме, и да говорим по сигнали. Абсолютно разочароващо за всички, които сме въвлечени в това нещо. Това е последното нещо, което исках да се случва. Но в един момент, когато даден отбор, дори един да е, само той помоли за някаква помощ, трябва да се опиташ да му помогнеш, а не да казваш: съжалявам, нищо не мога да направя. Затова се опитваме да помогнем.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки