Зума към Камбуров: Футболът ни има нужда от хора като теб, ти си пример за хиляди деца!

„Много се радвам, че точно ти подобри близо 50-годишния рекорд на някогашния ми съотборник в националния отбор Петьо Жеков“

Зума към Камбуров: Футболът ни има нужда от хора като теб, ти си пример за хиляди деца!

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев бе изключително радостен за подобрения рекорд на Мартин Камбуров, който в понеделник вечер вкара 254-я си гол в А група и задмина Петър Жеков.

"Честито, Мартине! Много се радвам, че точно ти подобри близо 50-годишния рекорд на някогашния ми съотборник в националния отбор Петьо Жеков. Горд съм, че 154 гола от рекорда ти са вдигали на крака феновете на любимия ни Локомотив", заяви Зума пред "Марица".

"Ти отдавна влезе в историята и то не само с головете си, с шампионската титла и Суперкупата. Ти направи нещо още по-голямо - спечели сърцата на истинските фенове с любовта си към футбола, а с примера си запали по играта хиляди деца. Със сигурност в тези дни много хора ще ти честитят и ще се опитат да се отъркат в теб. Всеки обича успелите и да бъде с тях. Знам, че ти си чужд на тази суета и разбираш много добре истинските стойности в живота. Показал си, че можеш да се бориш за трудни каузи като онази, когато спасявахме Локомотив през 2014 и 2015 г."

"Когато на "Лаута" нямаше и стотинка, а на стадиона бяхме само ти, Христо Колев, Наско Узунов и аз. Малко след това, за да спасиш любимия си отбор, ти даде пари от своя джоб, а след това усети на гърба си старото пророчество "няма ненаказано добро". Но като истински мъж остави дребнотемието някъде там долу и продължи бляскавата си кариера до този фантастичен рекорд. Искам да пожелая на теб и семейството ти преди всичко здраве. Ще добавя още едно мое пожелание - да изиграеш поне още един мач с черно-бялата фланелка на любимия ни Локомотив. И една молба: независимо като какъв, продължи с футбола. Футболът ни има нужда от хора като теб. И се моля най-доброто ти попадение - малкият Мартин Камбуров, един ден да надмине татко си."

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки