БЕЗПРОБЛЕМНО: Баварската машина отново сгази Барса в Шампионска лига (ВИДЕО)

Байерн с класика на „Ноу Камп“, Левандовски с 2 гола

БЕЗПРОБЛЕМНО: Баварската машина отново сгази Барса в Шампионска лига (ВИДЕО)



Байерн (Мюнхен) победи без особени затруднения Барселона с 3:0 като гост в първия голям сблъсък в групите на тазгодишното издание на Шампионска лига. 

Томас Мюлер отново се разписа срещу каталунците, а 2 попадения добави обичайният заподозрян Роберт Левандовски и така новият треньор Юлиан Нагелсман тръгна с победа начело на баварците в най-силния европейски клубен турнир.

Домакините пък на моменти изглеждаха безпомощни, но добрите изяви на вратаря им Марк-Андре тер Щеген ги спасиха от по-тежка загуба.

Добрата новина за тях бе завръщането на феновете по трибуните на „Ноу Камп“ и присъствието на над 40 000 зрители за първи път след пандемията, а лошата, че съперникът бе същият, който ги разби с 8:2 преди година в четвъртфиналите на турнира.

Въпреки това и раздялата с цели 11 футболисти през лятото, включително капитана Лионел Меси и Антоан Гризман, момчетата на Роналд Куман започнаха много нахъсано и в началните минути срещата бе равностойна.

След това обаче Байерн постепенно овладя инициативата. В 14-ата минута Леон Горецка стреля от границата на пеналта, но след рикошет Марк-Андре тер Щеген спаси безпроблемно.

Отговорът на Барса дойде с пробив на Жорди Алба, ала ударът на Серхи Роберто не се получи. В 19-ата минута пък Тер Щеген трябваше да показва класа след опасен изстрел на Лерой Сане.

Малко по-късно и Жерар Пике демонстрира качества, блокирайки с шпагат в последния миг изведения на отлична позиция тийнейджър Джамал Мусиала.

В 33-ата минута все пак логичното се случи и Байерн взе аванс. Ветеранът Томас Мюлер стреля силно, топката се отби от тялото на Ерик Гарси и този път Тер Щеген нямаше шанс.

Така баварците откриха резултата, а 32-годишният Мюлер вкара седмия си гол срещу Барса в евротурнирите.

До почивката домакините не можаха да отправят нито един точен удар към вратата на Мануел Нойер. 

Малко след началото на второто полувреме Серхио Бускетс отправи мощен шут от дистанция, но нямаше шанс. Не след дълго Тер Щеген направи още едно спасяване, ала в 56-ата минута бе безпомощен за втори път.

Тогава удар на Мусиала срещна гредата, но в наказателното поле бе Роберт Левандовски, който засече в мрежата и удвои преднината на Байерн.

Голът бе под номер 21 в последните 17 участия на Лева в Шампионската лига, а традицията германският хегемон да печели във всяко от предишните се запази.

До края Куман опита да промени събитията на терена като даде шанс на Фелипе Коутиньо и четирима младоци да поиграят, което донесе изненада в предни позиции, но Байерн безпроблемно затвори мача с трети гол.

Той отново бе дело на Левандовски, сложил точка на спора и оформил класиката 5 минути преди края на редовните 90, за да подпечата трите точки за Байерн. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки